stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Gezocht artikel uit personeel statuut 1965 : Registers burgerlijke stand in Indonesi?



Profiel afbeelding

Na de soevereiniteitsoverdracht bleven de registers van de burgerlijke stad achter in Indonesië, waar ze nu bewaard worden op het bureau van de burgerlijke stand ter plaatse. Een overzicht van de registers van de burgerlijke stand welke de tijd niet hebben overleefd schijnt te vinden te zijn in een artikel uit 1965 (ik citeer uit het boekje Asal Oesoel van Roel de Neve)

titel: Registers van de burgerlijke stand in Indonesië

tijdschrift: Het personeel Statuut. Maandblad gewijd aan het personen- en nationaliteitenrecht 16 (1965) nr 2: 13-20.

Wie heeft dit artikel in zijn bezit en wil hiervan voor mij een kopie, scan of pdf file maken. Bij voorbaat hartelijk dank.

mvg-Ben

Ben Wegman - 10 jul 2012 - 17:35

Het is te verkrijgen bij het Indische Familie Archief (www.sifa.nl).

Overigens zijn de registers van de Burgerlijke Stand van Indonesië ook verfilmd door de LSD (familysearch). Helaas staan ze nog niet online. Dat zou een enorme aanwinst zijn, want met de gegevens uit de Regeringsalmanak kunnen we niet veel beginnen, omdat er geen geboorteplaatsen en ouders etc in vermeld zijn.

Laten we hopen dat familysearch de gefilmde registers ooit online zet !

Andr? Sijnesael - 10 jul 2012 - 17:47

@ Andre,

Bedankt voor je reactie. Ik wisat niet dat SIFA dit artikel had, want een paar maanden geleden heb ik hen nog bezocht. Bij een volgend bezoek moet ik het maar aanschaffen.

Inderdaad zijn er films bij de mormonen en op de site van IGV (www.igv.nl) worden ook voor verschillende plaatsen filmnummers aangegeven.

mvg-Ben

Ben Wegman - 10 jul 2012 - 18:01

Een kopie van het betreffende artikel uit 'Het Personeel Statuut' is nu ook de vinden op de website van de IGV, zie http://www.igv.nl/publicaties/digitale-bronnen-en-naslagwerken/burgerlijke-stand-films

Adriaan P. Intveld - 12 feb 2017 - 21:26


@ Adriaan,

Bedankt voor deze mededeling. Ik heb het artikel inmiddels zelf al, maar het is prettig om ook anderen door te kunnen verwijzen naar het betreffende artikel.

mvg-Ben

Ben Wegman - 12 feb 2017 - 21:57







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu