stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Indonesie » Op zoek naar de voorouders van mijn moeder L.H. jaspers

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Wie heeft tips om de naam te kunnen achterhalen van de inlandse moeder van mijn oma, Sophie van Beek, erkenning 12-04-1906 te loemadjang.

barbara de groot

Indien je oma is overleden in Nederland na 1940 zou je een persoonskaart van haar kunnen aanvragen. Wellicht dat daar de naam van haar moeder opstaat. http://194.171.109.12/page/322

mvg-Ben

Ben Wegman

Bedankt Ben, maar mijn oma is in Batavia overleden, zoeken ik KB en KIT heeft tot nu toe niets opgeleverd, behalve haar erkenning door van Beek.

barbara de groot

Ja, dan wordt het moeilijker.

Aktes opvragen uit Indonesie gaat via het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Postbus 20061

2500 EB Den Haag

telefoon 070-3486486

in een verzoek moet je uit de doeken doen wat je nodig hebt en vragen om dit door te geleiden naar de Ambassade in Jakarta,

Anders hierbij het adres van het Nationaal Archief in Indonesie.

Arsip Nasional Republik Indonesia

 

Adres:

Jalan Ampera Raya
Cilandak Timur
Jakarta 12560
Indonesia

 

Telefoon: +62 (0)21 78 01 27 18

Fax: +62 (0)21 78 05 812

 

E-mail: anri.go.id">infoantispamanri.go.id

 

Jouw oma is vermoedelijk ook getrouwd in Ned Indië. Als het een grote plaats is dan kan de huwelijksakte mogelijk verfilmd zijn door de mormonen. En zou je die film kunnen opvragen via de studiecentra van de Mormonen in Nederland.

 

mvg-Ben

 

ps. had jouw oma nog halbroers of zusters? Dan kun je in ieder geval haar vader mogelijk terugvinden.

 

 

Ben Wegman

Het Arsip is mij al eerder (2009) zeer behulpzaam geweest bij toen nog de naam Jaspers, zal het nu proberen met de naam van Beek. 

Mijn oma is getrouwd in Bondowoso, daar vertelden zij mij dat hun archief naar Surabaja gestuurd is.

Of mijn overgrootvader van Beek met mijn overgrootmoeder getrouwd is is de vraag, want erkenning is 1 ding, maar trouwen de vraag? Mogelijk had hij al een vrouw en was mijn oma's moeder zijn buitenvrouw. Heb geen idee of mijn oma nog (half) broers/zussen had.

Lastig zoeken want van Beek is wel een zeer algemene naam. Ik zal ook BZ bellen, zijn er ervaringen met hen?

gr, barbara

barbara de groot

Weet je het beroep van je oma's vader? Ambtenaar, militair?

mvg-Ben

p.s neem ook eens contact om het SIFA (stichting indisch familie archief in Den Haag). Mogelijk hebben zij nog ergens informatie, dan wel goede ideëen.

Ben Wegman


Zowel het Sifa als de studiecentra van de Mormonen als de RA hebben niets opgeleverd. Aangezien ik vgl jaar naar Indonesië ga, wil ik dan naar het stadhuis in Surabaya gaan om te proberen de trouwakte te krijgen daarom heb ik hier de vraag gesteld welk stadhuis ik moet zijn voor de aktes! Ik heb nl begrepen dat er verschillende gemeentehuizen zijn.

Barbara de GrootPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!