stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Familie Anton Walter

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar de familie Walter.

Mijn oma heet Magda Walter (Tandjoeng Enim 1935) en is een dochter van Constance Leopoldine Ella van Motman, geboren op 16-06-1908 te Moeara Aman, Benkoelen en Frans Rudolf Walter, geboren op 16-09- 1900 te Meester Cornelis, overleden in 1942. Van de familie van Motman is een zeer uitgebreide stamboom, maar van de familie Walter is niets terug te vinden. Volgens de interneringskaart van Frans Rudolf Walter, weet ik dat zijn vader Anton Walter was en geboren is in 1868. Zijn vrouw heette Tidja en was volgens mijn oma een inlandse vrouw uit Soerabaja. Op de site van RoosjeRoos heb ik ene Anton Walter gevonden die in 1912 te Djombang is overleden. Mogelijk is er in 1910 een zoon overleden, ook in Djombang. (volgens gegevens RoosjeRoos: vader Anton en moeder Tidja)

Frans Rudolf Walter had ook een zus, Thekla Walter, geboren in 1907 te Magelan. Mijn oma heeft de naam Otto Walter genoemd, mogelijk ook een zoon van Anton?

Verdere informatie die ik heb: Frans Rudolf Walter was opzichter bij de Bukit Asam mijnen te Tandjoeng Enim, Sumatra. Is in 1929 met Constance getrouwd te Blinjoe, Bangka. 

Wie weet er meer over deze familie Walter? 

mirjan tummers- oosthoek

Een kleine aanvulling:

163 Walter, Franz Rudolf -  Batavia 16-09-1900 18-12-1942 Ls Sld Knil

mvg, Masje II

Masje II

Overledene:Anton Walter (man) Plaats (residentie): Japara (Semarang) Datum: 10-03-1902 Opmerking(en): RA jaar/bladzij: 1903/106

Renee

In Den Haag is een gezinskaart van je overgrootouders toen ze in 1934 in Nederland op verlof waren.

http://denhaag.digitalestamboom.nl/(4y0nes55psyd5rrr33nhar45)/scan.aspx?book=R&id=261378

Vr. gr. Jan

Jan de Wolf

23-12-1908 huwelijk van Aanton Walter met de Inlandsche vrouw Tidja te Magelang

mvg-Ben

Ben Wegman

Beste Jan,

Wat leuk om deze verlof kaart te zien. Ik had van mijn oma gehoord dat haar ouders op verlof naar Nederland waren geweest, en dat mijn overgrootmoeder zwanger terug kwam. Dat was mijn oma! Ik ga dit voor haar uitprinten.

Bedankt!

mirjan tummers- oosthoek

Beste Ben,

Bedankt voor je informatie.

Is er misschien ook nog ergens te achterhalen waar Anton Walter vandaan kwam, wie zijn ouders waren? Mijn overgrootmoeder had het altijd over Oostenrijk?

Bvbd,

Mirjan

mirjan tummers- oosthoek

Ik kan geen geboorte van Anton vinden. Ook in de lijsten met naturalisaties komt hij niet voor (voor zover ze op dit moment beschikbaar zijn).

Bij de geboorte van Frans Josef staat inderdaad aangetekend erkenning.

mvg-Ben

Ben Wegman

Hallo,

Ook ik ben op zoek naar gegevens omtrent mijn (over)grootouders van mijn vaders (Jonnij Henki Walter) kant.

Zijn vader heet Adolf Walter, is geboren op 22-08-1902 te Pati, Java. Zijn overgrootvader heet Alexander Walter en is waarschijnlijk geboren in 1858 en was getrouwd met Elia Elisabeth Sittrop, geboren in 1872.

Hoor graag wat van u.

mvg Kaspariene Walter.

Kaspariene Walter


Weet u al iets meer over Alexander Walter? Mijn opa is Daniel Lodewijk Sittrop. Zijn vader heet Johan Lodewijk Sittrop is een zoon van Alexander Walter. We hebben een geschreven brief waar Alexander zijn kinderen erkent alleen ze hebben toch de achternaam Sittrop gekregen. Zijn 2 zonen zijn Pieter en Johan Sittrop.

LilianPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!