stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Indonesië » Gegevens gezocht over de voorouders van Frederika Johanna van Akerlaken

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Dit verzoek heb ik ook geplaatst op de Algemene Site:

Frederika Johanna van Akerlaken is geboren op 27-09-1954 te Blitar Oost Java Indonesie. Zij is een dochter van Van Akerlaken (eigenaar van koffie -en thee plantages), die gehuwd was met een Indonesische vrouw (naam niet bekend). Haar ouders moesten na de val van Soekarno het voormalige Indië verlaten.

Verder weet ik dat zij een relatie had met A.C.B. van Haren welke is verbroken. Zij is gaan wonen in Blerick gemeente Venlo. Het gaat om de familie Van Akerlaken.

Wie kan mij verder helpen.

N. den Braber

Dennis de Calonne

Ter info:

Frederika Johanna van Akerlaken geboren 27-07-1954 is een dochter van Gerard Dirk van Akerlaken geboren 30-10-1900 en Geertruida Suzanna Walschi, geboren 21-12-1923.

De familie Van Akerlaken bezaten veel panden in Amsterdam en volgens de overlevering was Gerard Dirk van Akerlaken de laatstlevende erfgenaam en werd hem gevraagd of hij de erfenis wilde hebben. Hij heeft zijn rechten opgegeven, want hij was op dat moment een rijke koloniaal in Indonesië,  en de panden zijn in het bezit gekomen van de gemeente Amsterdam.

Na de val van Soekarno is hij berooid in Nederland teruggekeerd.

Kan iemand mij informatie verstrekken over de juistheid.  

N. den Braber

Je bent behoorlijk aan het rommelen met data en zo. Het ene moment laat je Frederika Johanna geboren worden 27-9-1954, even verderop  op 27-7-1854. Uit een onbeken de inlandse vrouw en vervolgens uit Geertruida Suzanne Walschi. En haar vader zou in 1990 geboren zijn. Bedoel je 1909 of 1890?

n wat wil je nou precies weten? De namen van haar ouders heb je dus kennelijk al.

niepoort

@ Liesbeth,

 

Om jou niet langer in de onzekerheid te laten hierbij de juiste data en namen met dank aan Dennis de Calonne (IGV) uit zijn naturalisatiebestand.

 

 

van Akerlaken, Gerardus Dirk, geboren te Toempang (Indo-nesië) 30 oktober 1900, zonder beroep, wonende te Blerick, gemeente Venlo, provincie Limburg;

 

Walchli, Geertruida Suzanna, geboren te Pandji (Indonesië)

21 december 1933, echtgenote van van Akerlaken, Gerardus Dirk 

Ben Wegman

De geboorte van een mogelijke zus van Geertruid Susanne Walchli:

http://kranten.kb.nl/view/article/id/ddd%3A010279097%3Ampeg21%3Ap003%3Aa0061

niepoort

Sorry, voor de verschrijvingen. Ik heb de data aangepast.

De geboortedatum van zijn echtgenote Walchli is i.v.m. het grote leeftijdsverschil volgens een nabestaande aangepast. Zij is in werkelijkheid in 1933 geboren.

N. den Braber

neem aub contact met mij op!

De mensen in kwestie zijn mijn opa&oma, en vader&moeder!

Mvg,

Angelika

Angelika


Frederika Johanna van Akerlaken is inderdaad geb. 27-09-1954

Ze is overleden op 14-02-2016 te Rotterdam.

Haar roepnaam was Riekie. Onder die naam kun je op internet ook enkele foto's van haar vinden. Ze heeft een Indisch uiterlijk.

Riekie heeft in Venlo de Havo gevolgd.

Frans Pieper

Frans Pieper
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!