stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Indonesië » Gezocht: graven van Frederik van Minde en Annie van Minde op Java

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Wie kan mij helpen? Ik ben op zoek naar het graf van mijn grootvader en het graf van zijn oudste dochter.
Mijn opa heet Frederik van Minde, is geboren op 23 december 1882 in Buitenzorg. Hij werkte als pandhuismeester voor de gouverneur in Batavia. Hij is getrouwd met mijn oma Laura Margaretha Jonathans (de Groot) 'oma Toet', geb. 15 november 1889 in Buitenzorg en in Nederland overleden op 24 juli 1971. Samen kregen zij 14 kinderen van wie mijn moeder de op twee na jongste is. Haar oudste zus Annie Christina van Minde heeft zij nooit gekend, omdat Annie 4 jaar voor mijn moeders geboorte op 15-jarige leeftijd is overleden (aan malaria of typhus). Annie is geboren en gestorven in Depok, resp. 1913 en 27 februari 1928. Mijn opa Frederik van Minde is overleden op 23 februari 1942 in Depok of Batavia. Mijn moeder Victoria Cornelia Kooij-van Minde is geboren op 12 januari 1932.

Nu ga ik heel binnenkort naar Indonesië en ga ik op zoek naar de graven van mijn opa en van Annie. Mijn moeder vermoedt dat haar vader begraven ligt op begraafplaats Menteng Pulo. Kan iemand mij adviseren waar ik moet beginnen met zoeken?

Vera Kooij

Dag Vera.

Deze meneer Piet v.d.Ruit  is daar geweest,  je zou  een bericht kunnen sturen door op zijn naam te klikken en dan contact.. En kan geloof ik,  zoeken op een DVD

http://www.stamboomforum.nl/subfora/127/2/22630/0/fotos_maken_van_graven_peneleh_soerabaja

Mvg.

Elisabeth

Beste Elizabeth,

Hartelijk dank voor je ip. Ik heb Piet een berichtje gestuurd...

Vriendelijke groet,

Vera Kooij

Vera Kooij

Hallo Vera.

Ik kan helaas niets voor je vindenNiet blij, in dat deel van het eiland ben ik niet geweest.

Groeten, Piet.

Pieter van de Ruit.


Dag Vera,

Ik ben Peter van Minde en ben de oudste zoon van Emiel van Minde , mijn moeder is Stien( Christina Kniest) en ik weet bijna zeker dat Oma Toet een keer bij mijn ouders in Zeeland op bezoek is geweest en dat ze een strandbal voor ons had meegenomen, wat heel bijzonder was in die tijd.

Succes met je onderzoekingen. petervanminde@hotmail.com

Peter van MindePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!