stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Gezocht info over: Familie Willem Stolk te Bandung (geboren 21-9-1894)



Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar informatie over Willem Stolk. Hij is geboren op 21-9-1894 te Dordrecht. Hij is destijds getrouwd met "Tante" Oeta Stolk. Tot de inval van de Japanners waren zij woonachtig te Bandung. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat hij onderluitenant onderhoudsmonteur was bij de luchtmacht te Bandung.

Willem is na de inval met de luchtmacht naar Australie vertrokken zonder zijn gezin. Hier stokt mijn informatie.    Zijn broer Christiaan heeft ook gediend bij de KNIL. Helaas is hij ca 30 jaar geleden overleden.

Oeta is in 1967 overleden. Zij is vanuit Nederlands Indie naar de Wielewaal te Rotterdam "vertrokken". Zij hadden 5 kinderen, allemaal jongens. 2 heb ik kunnen vinden, namelijk Bertus en J.C.. Helaas zijn zij overleden.

Ik zou het op prijs stellen of iemand iets weet omtrent deze familie of nabestaanden. Ik heb wel een hele oude gezinsfoto met daarop: Willem, Christiaan, Oeta, 5 kinderen en kindermeisje (Baboe).

Alvast bedankt.

Marcel 2 - 8 mei 2015 - 13:25

Als het gaat over Johannes Cornelis Stolk geb. 10 juli 1927 te Bandung en overleden 1 juni 2002 te Zeist dan is dit mijn zwager. Hij was getrouwd en zijn vrouw is inmiddels ook overleden in 2007. Ze hebben 8 kinderen. Daar Johan (of John) aangetrouwd was heb ik verder geen info over zijn verdere familie. Maar wij hebben wel contact met zijn kinderen. In welke relatie sta je tot deze familie Stolk, om het beter te kunnen plaatsen.

Met vriendelijke groet,

Wim

Wim777 - 8 mei 2015 - 14:06

Beste Wim,

Dat had ik niet verwacht. Enorm bedankt voor uw reactie. Mijn moeder heeft achternaam van Wijnen. Zij is geboren in 1943. Zij is de dochter van Maartje van der Net. Maartje (mijn oma) is een dochter van Johanna Frederika Stolk (Van der Net) getrouwd met Leendert Van der Net. Zij is de zus van Willem Stolk.

Ik was op zoek naar Bertus Stolk (geboren 1925 en broer van J.C. Stolk waar u de zwager van bent). Bertus kwam jaren bij mijn oud tante over de vloer, Lena Geertruij van der Net. Lena was een zus van mijn Oma en ik kwam daar heel vaak. Helaas heb ik Bertus niet gekend maar mijn moeder heeft nog foto's van Bertus die op de foto staat met mijn overgrootouders. Mijn moeder heeft enorm goede herinneringen aan Bertus. Een neef  (F.D Heuvelink geboren 1933) van mijn moeder heeft Bertus nog gekend. Hij was ook benieuwd naar Bertus Stolk.De familie Stolk en Van der Net te Dordrecht woonden vlak bij elkaar en kwamen bij elkaar ook op bezoek.

Ik ben met een stamboom onderzoek bezig en kom ook niet verder dan Cornelia Stolk, moeder van Willem en mijn overgrootmoeder. Daar loopt mijn onderzoek vast. Cornelia Stolk zou rond 1875 geboren zijn en is op 1-4-1950 overleden. Kortom, ik ben zeer geinteresseerd in de nabestaanden vanaf Cornelia Stolk, misschien dat ik via hen aanvullende info kan ontvangen. Dat zouden mijn moeder en haar neef zeer op prijs stellen. Zij helpen mij ook via herinneringen en foto's met de stamboom.

Wat er ook wel/niet uit mag komen, ik ben zeer benieuwd.

Met vriendelijke groet,

Marcel Kruiswijk

Marcel 2 - 8 mei 2015 - 16:10

Beste Marcel,

Dan hebben we het kennelijk over de zelfde familie. Johan Stolk is een aangetrouwde zwager van mijn echtgenote, getrouwd met haar zus, beiden overleden helaas. Ik heb het even aan haar gevraagd en ze weet dat er de volgende kinderen zijn: Bert, Johan, Wim, Leo en Annie Stolk. Allemaal overleden intussen. Bert aan longkanker terwijl hij nooit gerookt heeft. Hij woonde in Dordrecht. Verder weet ze niet veel van de achtergronden van fam. Stolk. Zoals ik al aangaf hebben we wel contact met de kinderen van Johan. Hoe ver hun kennis gaat weet ik niet, maar het is te vragen. Als je me je telefoon nummer in een persoonlijk bericht stuurt, dan neem ik contact met ze op en geef het nummer door. Het is heel goed mogelijk dat ze weten of en wie de kinderen van Bert zijn en waar die te vinden zijn. Wij hebben hem en zijn echtgenote diverse keren op verjaardagen ontmoet.

Met vriendelijke groet,

Wim

Wim777 - 8 mei 2015 - 23:40

Beste Wim,

Even nog ter aanvulling, misschien dat u kunt helpen. Wat ik weet is dat Bert 2x getrouwd zou zijn geweest. In de jaren 50 en later nogmaals. De echtgenote die u kent was dat mw. van den Adel? Als dat zo is zou ik graag haar voornaam en geboortedatum en jaar van overlijden willen weten.

Groetjes,

Marcel

Marcel 2 - 10 mei 2015 - 10:56

Beste Marcel,

Het enige dat ik weet is dat zijn vrouw Corrie heet. Verdere info heb ik niet. 

Met vriendelijke groet,

Wim

Wim777 - 10 mei 2015 - 12:11

Beste M. Kruiswijk, Wat leuk dat u onderzoek doet naar de stamboom van de familie Stolk. Ik ben zelf ook nieuwsgierig en ik hoop dat ik kan helpen. Mijn naam is Amanda Harteveld, ik ben een kleindochter van Johan Stolk 10 juli 1924 - 01 juni 2002. Zoals ik van mijn moeder heb vernomen zijn helaas alle broers en zus overleden. Wat wilt u allemaal weten? Ik weet zelf alle namen van de kinderen en kleinkinderen van Johan Stolk. Mijn moeder en waarschijnlijk ook haar broers en zussen weten wel alle namen van de nichten en neven. Ik durf niet te zeggen of ze ook de geboortedatum weten? Met vriendelijke groet, Amanda Harteveld

Amanda - 26 aug 2015 - 16:28

Hoi Amanda,

Nou, dat is super leuk dat je reageert! Ik kan je lid maken van een stamboom die ik beheer.

Stolk is in mijn stamboom voortgekomen via mijn moeders lijn. Haar oma was de zus van Willem Stolk. Daar is je opa een zoon van. Ik ben op zoek naar evt foto's en inderdaad de geboortedata en overlijdensdata.

Misschien dat je het leuk invdt om hier een kijkje te nemen, aangezien ik diverse foto's heb geplaats van de Stolk te dordrecht. Als je je email ades geeft zal ik je een uitnodiging sturen, zodat je in de stamboom kan kijken. ik zal je dan ook mijn email adres geven.

 

Groetjes,

Marcel

Marcel 2 - 26 aug 2015 - 16:49

Hoi Marcel,

Dat lijkt me erg leuk! Er zijn hier toch geen kosten aan verbonden toch? Ik ben nog een student. Ik heb nog wat meer informatie over de familie die ik liever via de e-mail doorgeef. Mijn e-mailadres is amanda_harteveld90@hotmail.com. Mijn grootouders hadden een familiefoto van mijn opa waarop alle kinderen incl zijn ouders stonden geposeerd. Ik heb geen idee wie van mijn ooms en tantes deze foto nu heeft.

Gr Amanda

Amanda - 26 aug 2015 - 17:21

Beste Marcel,

 

Ik ben een kleinzoon van ( opa) Wim Stolk. Mijn vader was de oudste zoon van Oeta en Wim Stolk. Na het overlijden van mijn vader hertrouwde mijn moeder met Dolf Stolk, die ook een zoon was oma Oeta en opa Wim Stolk. Dolf Stolk stierf in 2013, als laatste van het ouderlijk gezin. Zij zus Annie, mijn tante, overleed een week voor mijn ( stief) vader. Mijn Oom Betrus die met zijn gezin in Dordrecht woonde, is slechts eenmaal gehuwd geweest teweten met ( mijn recentelijk overleden tante) Corrie.,

Ter verheldering: met Oeta had opa Willem de volgende kinderen: Wim, Johan, Rudolf, Bertus, Corrie, Annie en Leo

Groetjes,

Richard Stolk

Richard Stolk - 17 apr 2016 - 01:08

Staat helaas geen leeftijd van de moeder bij geboorte Willem  zie hier  tekst verwijderd is een zoon Willem Frederik

Heeft u de andere kinderen ook van Cornelia?

@

Ik ben met een stamboom onderzoek bezig en kom ook niet verder dan Cornelia Stolk, moeder van Willem en mijn overgrootmoeder. Daar loopt mijn onderzoek vast. Cornelia Stolk zou rond 1875 geboren zijn en is op 1-4-1950 overleden. Kortom, ik ben zeer geinteresseerd in de nabestaanden vanaf Cornelia Stolk, misschien dat ik via hen aanvullende info kan ontvangen. Dat zouden mijn moeder en haar neef zeer op prijs stellen. Zij helpen mij ook via herinneringen en foto's met de stamboom.

Wat er ook wel/niet uit mag komen, ik ben zeer benieuwd.

Met vriendelijke groet,

Marcel Kruiswijk

Dan zou dit haar overlijden kunnen zijn:

 

193 Overlijden Cornelia Stolk, 01-04-1950
Akteplaats:
 

Dordrecht

Aktedatum:
 

03-04-1950

Overledene:
Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Cornelia Stolk

Vader:
Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Frederik Stolk

Moeder:
Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Johanna Willemina Baten

Toegangsnummer:
 

256 Burgerlijke stand en bevolking van Dordrecht

Inventarisnummer:
 

831

Aktenummer:
 

193

 

Elisabeth - 17 apr 2016 - 12:25

Bedankt voor uw reactie. Inmiddels ben ik verder en heb ik meer informatie. Moeder van willem heette bij geboorte Baten. De naam stolk heeft zij door adoptie/ erkenning aangenomen van Frederik Stolk. Hij was blind armoedig en eenvorgeldraaier. Meer info heb ik gevonden in oude kranten.

ik zou nog info willen ontvangen mbt Willem zijn leven in Australië. Ook datum overlijden etc. Misschien afstammelingen.

 

 

Groet Marcel

Marcel 2 - 17 apr 2016 - 14:13

enorm bedankt voor. Uw reactie. War is er verder misschien bekend over zijn leven in Australië?

Marcel 2 - 17 apr 2016 - 14:14

Een goede zondagmiddag en ik zou een en ander moeten gaan nazoeken. Toen ik met vakantie ging naar Australie vroeg mijn (stief) Rudolf of ik in  Canberra op zoek kon gaan naar nazaten van zijn vader Wim Stolk dus. Helaas ontbrak het me aan tijd. Mijn tweede naam is Frederik eveneens de tweede naam van mijn vader Wim.

groet,

Richard F Stolk

Richard Stolk - 17 apr 2016 - 15:06

Kan mogelijk een  zoon Willem Frederik Stok Een gok vanwege indonesie en er niet zoveel mensen zijn.

http://NAME: Willem Frederik Stolk BIRTH: date - city, Indonesia DEATH: dd mm 1991 zie hier

NAME: Willem Frederik Stolk
SSN: 049309813
GENDER: Male
RACE: White
BIRTH DATE: 10 Jun 1925
BIRTH PLACE: Surabaya, Indonesia
DEATH DATE: 4 Sep 1991
TYPE OF CLAIM: Original SSN.
NOTES: Aug 1956: Name listed as WILLEM FREDERIK STOLK; 10 Sep 1991: Name listed as WM F STOLK
HOUSEHOLD MEMBERS
NAME  
Willem Frederik Stolk  
Jacqueline H Vodegel  
Willem F Stolk

Elisabeth - 17 apr 2016 - 15:07

Zijn er misschien namen bekend van familie leden in Craberry. Van Willem kan ik niets vinden.

Mvg

Elisabeth - 17 apr 2016 - 15:41

Ik weet dat niet. Ik komver op trrug. Wat ik weet is dat er een. Tak stolk uit Rotterdam ook bij de knil zat. Dat is niet de lijn die ik zocht. Ik laat het u nog weten.

Marcel 2 - 17 apr 2016 - 17:59

@Een goede zondagmiddag en ik zou een en ander moeten gaan nazoeken. Toen ik met vakantie ging naar Australie vroeg mijn (stief) Rudolf of ik in  Canberra op zoek kon gaan naar nazaten van zijn vader Wim Stolk dus. Helaas ontbrak het me aan tijd. Mijn tweede naam is Frederik eveneens de tweede naam van mijn vader Wim.

groet,

Richard F Stolk

 

Mijn vraag slaat op bovenstaande.  Heeft u nog namen van Stolk in Canberra

Elisabeth - 18 apr 2016 - 11:50

De W.F. Stolk die ik in de stamboom hebt is een andere. Let echt op, ik was ook destijds op een dwaalspoor daar de namen in dezelfde combinaties ook vanuit Rotterdam voorkomen.

Marcel 2 - 18 apr 2016 - 12:15


Oke bedankt dan zoek ik niet verder naar WF.  Weet u ongeveer welk jaar Willem is vertrokken heb een Willem die in 1956 in America aangekomen is.

 

Mvg

Elisabeth - 18 apr 2016 - 13:31







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu