stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Familie Evers -Oerijati



Profiel afbeelding

Mijn opa en oma woonden in Deventer, daar woon ik ook nog steeds. Twello is dus heel dichtbij en ik kom regelmatig langs het huis (Vestina Lente) van mijn overgrootouders oma Julie en opa Gerrit. Wij hadden het meeste contact met oom Frits en tante Truus. 

Dit is heel erg leuk om erachter te komen dat wij gezamenlijke voorouders hebben en nog niet eens zo ver. 

G.W.E. Massink-Hettema - 2 nov 2016 - 23:49

Mooi dat het huis in Twello er nog is. Mijn grootmoeder is overleden in november 1954. We waren toen nog maar een paar maanden in Nederland en woonden in een contractpension in Scheveningen. Een paar maanden voor haar zuster Julie dus. Ik weet niet of u wat weet over de Struby's. Tante Riet, een oudere zuster van mijn moeder, vertelde ons wel eens herinneringen aan haar grootmoeder Louise Evers-Struby (uw betovergtoormoeder). Zij pruimde sirih en dronk bier. Riet kreeg de lege bierflessen die ze inwisselde voor wat geld. Riet was gek op geiten en het eerste geitje wat ze had, kreeg ze van haar oma Louise. Ik heb dit allemaal ook opgenomen in het levensverhaal van mijn moeder. 

Ankie van der Valk-Leepel - 3 nov 2016 - 16:22

Wat leuk om dat soort dingen te lezen. Ik weet niets van de familie Struby helaas, vandaar dat ik na zoeken naar de ouders van mijn overgrootmoeder Julie op dit forum terecht ben gekomen. Ik vind het echt fijn om er meer over te weten te komen. Ik heb ook nooit foto's gezien van oma Julie's familie. Van haarzelf heb ik verschillende foto's. 

G.W.E. Massink-Hettema - 3 nov 2016 - 18:13

Ik heb diverse verre familieleden met de naam Evers gekend. Wies, de oudste zus van mijn moeder is getrouwd met Fred Evers. Verder waren er Tante Cato, Tante Ben en Oom Boet. Zij zijn allemaal ergens familie, maar dan wat verder weg. Van de Struby's waren dit Oom Tos en Tante Floor met hun dochters Stans en Lou. Oom Piet Struby vond het ook altijd gezellig om op bezoek te komen. 

Ik denk dat u het wel leuk zou vinden om het levensverhaal van mijn moeder te lezen, daar komen deze namen ook allemaal in voor. Ik heb nog wel een exemplaar liggen. 

Ankie van der Valk-Leepel - 3 nov 2016 - 21:16

Ja, dat lijkt me inderdaad erg leuk! Ik ben echt blij wat meer van de familie te weten te komen. Er waren gewoon geen verhalen, logisch ook wel dat oma Julie dementerend was. Iets waar gewoon niet over gepraat werd

G.W.E. Massink-Hettema - 3 nov 2016 - 22:22

Ik zal het opsturen. Ik zie in de telefoongids een adres staan met uw naam en de voorletter A. Is dat uw adres?

Ankie van der Valk-Leepel - 4 nov 2016 - 12:58

Je kunt contact met elkaar maken door onder een bericht op iemands naam te klikken. Kies vervolgens: neem contact op.

mvg-Ben

Ben Wegman - 4 nov 2016 - 13:07

Nee, ik sta niet in het telefoonboek, heeft u Facebook? dan kan ik u een bericht sturen. Wat zijn de kosten van het boek?

G.W.E. Massink-Hettema - 4 nov 2016 - 13:14

oh oke, bedankt voor de tip

G.W.E. Massink-Hettema - 4 nov 2016 - 13:15

Ik zit op Facebook: Ankie van der Valk

Ik hoef er niets voor te hebben. Blijft in de familie toch! 
 

Ankie van der Valk-Leepel - 4 nov 2016 - 14:30

Oh geweldig! Ja, uiteindelijk zijn we familie he? Zo leuk dat we elkaar op deze manier gevonden hebben! 

G.W.E. Massink-Hettema - 4 nov 2016 - 14:39

Ik zie de naam Struby heel vaak voorbij komen. Hugo Edo Camerik was verloofd met G.C.C. Struby (zij werd Miep genoemd). Hugo Edo Camerik werd geboren op 10-08-1913 in Soerabaja en overleed op 28 feb 1942 te Marioa Tjamba op Borneo; was 2e kind van Johan Frederik Camerik en Laura Amalia Catharina von Winckelmann. Blijkens een krantenartikel verloofden zij zich op 12 sept 1939. In 1950 of 1951 (ook in een krantenartikel) zag ik dat zij inmiddels getrouwd was met T. Varsányi en in Bandoeng beviel van een dochter genaamd Guillaumena Hedwig. 

Mijn vraag is eigenlijk: zijn Hugo Edo Camerik en "Miep" Struby wel ooit getrouwd geweest?

Wie o wie kan mij dat vertellen?

Groet,

 

Ralph Camerik

Ralph Camerik - 20 sep 2017 - 03:58

Evt huwelijk van Hugo Edo? Je zou navraag kunnen doen bij SAIP te Heerlen of bij de afdeling Oorlogsnazorg van het Rode Kruis.

https://www.saip.nl/nl/content/pages/overige-werkzaamheden.aspx

https://www.rodekruis.nl/hulp-in-nederland/oorlogsarchief/

Reken op een doorlooptijd van 10 -13 weken.

mvg-Ben

Ben Wegman - 20 sep 2017 - 09:25


Mijn overgrootmoeder was een Struby, geboren op Bandaneira, overleden in Soerabaja. Ik heb heel wat Struby's gevonden maar niet de door u bedoelde G.C.C.

Ankie van der Valk-Leepel - 23 sep 2017 - 17:09







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu