stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Info m.b.t. huwelijksakte 1941 te Mr. Cornelis

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Huwelijksakte gezocht van Frans Joseph Schrievers (geb. 10-03-1917 te Nijmegen) en Lie Boewha Nio (naam wordt ook geschreven als Lie Boean/Boehan Nio). Vermoedelijk geb. 11-12-1921 Mr. Cornelis, Batavia. Gehuwd 14-05-1941 te Mr. Cornelis, Batavia (Djakarta), Nederlands-Indië.
Mijn vader was KNIL militair bij de Genie en heeft (met onderbreking van zijn krijgsgevangenschap Birma spoorweg) vanaf 06-04-1939 t/m 28-12-1950 in Nederlands-Indië gewoond. Via zijn interneringskaar weet ik dat zij in Surabaya in de Gang Muteran VI nr. 17 hebben gewoond.
Helaas heeft mijn vader, ondanks alle pogingen via instanties o.a. Rode Kruis zijn toemalige echtgenote nooit meer teruggezien. In 1955 is hij hertrouwd. Nu denk ik al jaren misschien heb ik een halfbroer of halfzus. Mijn vader heeft mij zijn fotoalbum uit zijn KNIL tijd nagelaten. Van veel foto's weet ik niet waar ze gemaakt zijn of wie er op staan. De paar namen die ik weet zijn Scheffer uit Nijmegen, Van de(r) Ven, Gerard en zijn broer van Rosmalen. Mijn vader sprak weinig over alles wat hij heeft meegemaakt in Nederlands-Indië.

Helaas ben ik zelf niet in de gelegenheid om naar Jakarte te gaan om daar de akte op te halen. Mijn hoop is gevestigd op iemand van het forum die naar Jakarta gaat. Misschien is er iemand bereid mij te helpen en kan ik deze persoon machtigen om een kopie te krijgen van de betreffende huwelijksakte.
Mogelijk dat de lezer van mijn verhaal namen herkent en mij meer kan vertellen. Ik hoor graag van u!

Met vriendelijke groet,
Bea Schrievers
 

Bee Schrievers

Geen directe antwoord op jouw vraag. Maar wellicht is onderstaand een poging waard.

Aktes opvragen uit Indonesie gaat via het

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Postbus 20061
2500 EB Den Haag
telefoon 070-3486486

in een verzoek moet je uit de doeken doen wat je nodig hebt en vragen om dit door te geleiden naar de Ambassade in Jakarta,

In hoeverre dit nu nog geldt weet ik niet.

mvg-Ben

Ben Wegman

Beste Ben,

Hartelijk dank voor uw reactie!
Ik ga een verzoek indienen bij het Ministerie van Buitenlandze Zaken.

Hartelijke groet,

Bea

Bee Schrievers

@ Bea,

Indien deze route niet meer gebruikt kan worden of er blijkt toch nog een andere weg te zijn zou je die dan hier kunnen plaatsen. Ik wil in de toekomst geen onvolledige/verouderde informatie plaatsen. Bij voorbaat hartelijk dank.

Ik neem aan dat je zijn staat van dienst ook opgevraagd hebt. Wordt daar geen melding van een evt kind gemaakt?
Is zijn toenmalige vrouw ooit geinterneerd geweest? Heeft het Rode Kruis ook gekeken naar kaarten van kinderen met zijn achternaam? Er is ongetwijfeld na de oorlog een zoekaktie geweest naar zijn vrouw. Heeft het minsterie daarbij geassisteerd of alleen het Rode Kruis?

mvg-Ben

Ben Wegman

Meester Cornelis was vanaf 1935 bij Batavia gevoegd. Volgens de opgaven van Familysearch zijn de huwelijksakten van Batavia van 1941 verfilmd. De film (nr. 1208812) is waarschijnlijk niet in Nederland en zal in dat geval besteld moeten worden en daarna ingezien worden in het centrum van de Mormonen.

De opgaven van Familysearch zijn overigens niet 100% betrouwbaar, dus de kans blijft dat de akte toch niet op de film staat. Maar  het is zeker het proberen waard.

Maarten

Maarten Etmans

Ben,

Als de route die jij geeft niet lukt zal ik het hier vermelden.
De staat van dienst ga ik aanvragen. Veel gegevens heb ik uit zijn militair paspoort er ontbreken echter pagina's.

Hartelijke groet,
Bea
 

Bee Schrievers


Maarten,

Dank voor de reactie!

Groet,
Bea

Bee SchrieversPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!