stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Indonesie » In 1940 werden mensen met een Duitse nationaliteit in Ned.-Indi? ge?nterneerd.

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Zijn er interneringskaarten of dergelijke van deze personen te raadplegen? Zo ja waar kan ik deze opvragen of inzien.

Zoek informatie over August Gustav Wilhelm Herman Otto. Geboren 23 maart 1884 en overleden 19 januari 1942 aan boord van de "van Imhoff"

Gehuwd op 26 december 1917 te Soekaboemi met Elisabeth David.  Uit dit huweijk twee kinderen bekend: August Karl Wihelm geboren 17 oktober 1918 te Soekaboemi en een dochter G. Cl. J. (Hannie) gehuwd vermoedelijk in 1939 met Ch. A. van Rijk

Frans Winkens

Of bedoelt u 19/1/1942, de dag waarop de Japanners het KPM-schip, met o.a. aan boord geïnterneerden, bombardeerden voor de kust van Sumatra? Bijvoorbeeld in het Leidsch Dagblad van 28/12/1966 staat een artikel omtrent een onderzoek over de Duitsers in Indië tijdens de WOII.

Zie: http://leiden.courant.nu/issue/LD/1966-12-28/edition/0/page/5?query=duitsers%20indi%C3%AB&sort=relevance

W. van der Kooij

Volgens mij betreft het de internering direct na het uitbreken van de oorlog in Nederland van Duitsers in Ned. Indië.

Misschien kan de vraag ook gesteld worden bij het NIOD.

mvg-Ben

Ben Wegman

Ben dat klopt. Ik neem aan dat de overheid in Indie ook interneringskaarten of -lijsten heeft opgsteld van de geinterneerde Duitsers bij het uitbreken van de oorlog in Nederland in 1940. De vraag is als ze er nog zijn waar deze dan zijn in te zien. Overigen wordt er op dit moment gewerkt aan een documentaire over het gebeuren rond de Van Imhoff.

Frans Winkens

Klopt (tikfout) bombardering  van Imhoff was in 1942.

Frans Winkens


Er komen interneringskaarten van Duitse personen voor bij "Wiewaswie" .Ik heb er één gevonden met de naam "von Byern" Maar dat is dan ook de enige!. Deze persoon is ook gevonden via "Delpher" in een melding van het Rode Kruis. Misschien daar proberen?

succes! 

K.FlachPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!