stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » KNIL militair Tjitse (Eeltjes) Faber * 1820, informatie gevr. overzijn mil. loopbaan

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Mijn voorouders hebben geen Indisch bloed, maar een familielid heeft gediend in Oost Indië. De persoon om wie het gaat heet Tjitse (Eeltjes) Faber. Ik weet dat hij in 1862 is teruggekomen met de Zeemeeuw en dat hij op dat moment sergeant was. Hij is geboren 26-10-1820 en zal dus rond 1840 zijn militaire loopbaan gestart zijn. Ik weet tot nu toe nog helemaal niets, niets over waar hij heeft gelegen, welke functie hij heeft bekleed. Al dat ik weet is dat hij op terugreis in 1862 sergeant was.

Ik realsieer mij dat het weinig specifiek is, maar misschien zijn jullie in documenten of iets dergelijks toch zijn naam tegen gekomen. Mij zou je hier erg blij mee maken, want ik zit op een dood end.

 

Groetjes Anja de Bruin 

Anja de Bruin - Nuijen

Ene Tjitse Faber is in Putten overleden op 7.6.1872 - hij was militair.

G.Karssenberg

Op 7.6.1872 overleed in Putten (image 346): Tjitse Eeltjes Faber, geboren in Akkrum, echtgenoot van Jannatje Nuijen (51 jaar).

G.Karssenberg

Ja inderdaad, helemaal juist. Het moeilijke is echter dat ik dus helemaal niets kan vinden over zijn militaire loopbaan. Wanneer is hij ingeloot? Of heeft hij zichzelf aangemeld? Welk regiment? Van wanneer tot wanneer? Welke rang? Wat ik van de week vond is dus inderdaad dat hij in 1862 thuisgevaren is vanuit Oost Indie op 10 mei vanuit Padang. Ik meen dat het een redelijke aaname is dat Tjitse dus KNIL militair is, maar ik kom geen steek verder en hoop dat er hier mensen zijn met mogelijk inforatie welke weer een deurtje opent voor mij ;-)

Anja 

Anja de Bruin - Nuijen

Ik verwacht niet dat er forumleden zijn die je verder kunnen helpen aan zijn militaire loopbaan.

Voor het vinden van KNIL militairen moet je onderzoek doen bij het Nationaal Archief

Frank Fransz

Hartelijk dank voor je reactie. Ik ga daar eens op zoek. 

Anja de Bruin - Nuijen

In Putten komt hij voor in "Militairen 1850-1920" onder image 15. Hij kwam 31.1.1863 uit Oost-Indië in Putten aan.

G.Karssenberg

Het echtpaar Faber x Nuijen is op 20.3.1863 in Putten getrouwd.

G.Karssenberg

Tjitse Faber, jongman, 42 jaar, zonder beroep, gepensioneerd Militair, geboren in Utingeradeel, zoon van Eeltje Wybrens Faber en Antje Pieters Dijkstra, huwt in Putten op 20.3.1863 (images 84 en 85) met Jacobje Nuijen, jonge dochter, 30 jaar, geboren in Putten, dochter van Aalbert Nuijen, arbeider, en wijlen Aaltje Termaat.

G.Karssenberg

Hartelijk dank voor de geleverde informatie maar dit bracht mij helaas geen nieuw licht of opening naar Tjitse zijn militaire jaren. Deze wetenswaardigheden waren al in mijn bezit ????

Anja de Bruin - Nuijen

Inmiddels zijn de stamboeken te raadplegen.

Hierbij de inschrijving 43840 van Tjitse Eeltjes Faber

Hij kwam uit Veenhuizen, dus het leger was zijn uitvlucht

Frank Fransz


Frank, helemaal geweldig dat je dit voor mij hebt gevonden!! Ik had wel een melding gekregen dat deze persoonsdossier openbaar kwamen, maar had gewoon nog geen tijd gehad om hier in te duiken.

Ik ga er mee aan de slag, in ieder geval pogen om het te kunnen lezen.

Super bedankt!!

Anja de Bruin - NuijenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!