stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Indonesië » Gegeven uit Indonesi? over: Victor Paul Gaspard Spaan, geboren in Magelang op 16-01-1927

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Wie weet hoe ik aan informatie uit Indonesië kan komen over mijn vader: Victor Paul Gaspard Spaan, geboren in Magelang op 16-10-1927 en overleden in Bergen op Zoom op 20-06-1999.

Ik zou namelijk een kopie van zijn geboorteakte willen hebben en een persoonskaart uit Magelang (de adressen waar hij gewoond heeft). Hij is op 14-jarige leeftijd naar Nederland gekomen. De persoonskaart uit Nederland kan ik, geloof ik, 20 jaar na zijn overlijden opvragen.

bij voorbaat dank!

Charles Spaan

Je kan een persoonslijst opvragen bij het CBG.

 

gr.

Everardus Rollema

Hartelijk dank voor het antwoord.

Zoals ik schreef, kan je alleen een persoonskaart opvragen als betrokkene meer dan 20 jaar overleden is. En dan zijn alleen gegevens beschikbaar uit Nederland.

Mijn vraag blijft dus staan.

Charles Spaan

Even een correctie: persoonslijst kun je verkrijgen als iemand reeds 2 jaar voor de aanvraag is overleden. Aanvragen bij CBG.

De aktes van Magelang voor de genoemde periode zijn mogelijk niet verfilmd door FS.  Ik kan ze niet vinden. Wellicht kun je in Indonesie een uittreksel van zijn geboorteakte aanvragen?

mvg-Ben

Ben Wegman

Ik denk overigens niet dat er veel adressen op zijn persoonslijst staan, gezien het feit dat hij al in 1941 naar Nederland kwam. Blijkens de adresboeken heeft zijn vader (Abraham Johannes) in Medan als milt. ass. apoth 2de klasse gewerkt in ieder geval van na zijn huwelijk tot mogelijk vertrek uit Ned. Indië. Geeft zijn kaart nog additionele informatie? Hij komt voor in de adresboeken van 1917 tot en met 1934 werkend in Medan. 

mvg-Ben

Ben Wegman

Ben Wegman

Dank voor je antwoord, Ben.

Waar in Indonesië en hoe (welke instantie en welk adres) moet ik een uittreksel van de geboorteakte aanvragen.

Uit de persoonskaart van zijn vader (mijn opa) heb ik al wel veel informatie kunnen halen, maar geen informatie over eventuele woonadressen in Indonesië. Wel over zijn woonadressen in Nederland.

Van mijn vader (V.P.G. Spaan) heb ik alleen zijn adressen van de laatste 10 jaar, van daarvoor heb ik niets.

Van betreft inzage in: Pensioenregister, Stamboek ambtenaren en gouvernementsmarine, etc. heb ik niet. Ik krijg wel de indexen, maar bij de berichten kom ik helaas niet.

 

Gr. Charles

Charles Spaan

@de heer Charles Spaan,

 

Met een bewijs van het overlijden van Uw vader zou U bij de Gemeente waar Uw vader in 1994 woonde een poging kunnen doen om een persoonskaart aan te vragen.

U schrijft in Uw bericht, dat U zijn adressen van zijn laatste 10 jaar hebt.

Overleden in 1999, dus U weet waar hij in 1994 woonde.

Voor ca. 1994 was er de persoonskaart (met adressen)

Vanaf 1994 de persoonslijst met minder informatie, de 20 jaar die U in een van Uw berichten aangeeft is niet van toepassing meer, zoals ook Ben Wegman U reeds heeft geschreven.

Gr.

Everardus

Everardus Rollema

Hartelijk dank, Everardus.

Met deze informatie ga ik naar de gemeente waar hij gewoond heeft.

dan wacht ik nog even op Ben, die misschien weet hoe ik verder moet in Indonesië.

gr. Charles

Charles Spaan

Beste heer Charles,

 

Zie over akten burgerlijke stand Indonesië ook de uitgebreide topic

https://www.stamboomforum.nl/subfora/127/2/21753/0/bronnen_voor_familieonderzoek_nederlands_indie

 

Vr. gr.

Everardus Rollema


"Van betreft inzage in: Pensioenregister, Stamboek ambtenaren en gouvernementsmarine, etc. heb ik niet. Ik krijg wel de indexen, maar bij de berichten kom ik helaas niet."

Dat kan kloppen. Je moet ervoor naar het nationaal archief. Het s allemaal niet on-line beschikbaar. Maar met de links die ik je stuurde kun je wel zien welke stukken je in ieder geval moet inzien (en dus aanvragen) bij bezoek Nationaal Archief. Je kunt om tijd te besparen bij een voorgenomen bezoek beter bepaalde stukken van huis uit reserveren, dan heb je geen wachttijd.

Ik heb geen verder info over een geboorteakte uit Ned Indië. Geen verfilmingen gevonden. Een kopie in Indonesië aanvragen? Ik denk dat je misschien bij het gemeentebestuur van de betreffende stad zal moeten zijn.

mvg-Ben

Ben WegmanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!