stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Cornelia van der Valck

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Wie kan mij helpen?

Ik zou graag de ouders van Cornelia Jacobs van der Valck, gehuwd met Laurentius Janse van Houten willen vinden. Hun zoon Willem wordt geboren op 21 november 1717 te Schipluiden  (onder Den Haag en Delft). 

Nu heb ik in Amsterdam in het doopregister op 27 november 1695 ene Neeltie gevonden met als ouders Jacob van der Valck en Aeltie van der Woude. Er worden nog meer kinderen in Amsterdam geboren. Willem in 1693,  Marretje in 1697, Marritjen in 1699,  Sara in 1701, Andries 1706, Jacoba in1708 en nog een Jacoba in 1709.

Hoe krijg ik zekerheid of Cornelia Jacobs van der Valck dezelfde is als Neeltie uit Amsterdam.

Lida Strik- van den Berg

De volledige doopinschrijving in Schipluiden (RK) op 21.11.1717 luidt: Wilhelmus, zoon van Laurs. Janse van Houte en Cornelia Jacobs van der Valck - getuigen: Meus en Lena Jacobs van der Valck. Image 17/39. In "Opel".

G.Karssenberg

Een eerdere doop in Schipluiden op 21.2.1716: Johannes - met getuigen: Hendrick en Neeltje Janse van Houte - image 16/34.

Johannes: dat moet inderdaad Johanna zijn - zie verbetering hieronder.

G.Karssenberg

Maar is Cornelia van der Valck te linken aan Neeltie van der Valck uit Amsterdam?  

Lida Strik- van den Berg

@G.Karssenberg: ik lees Johanna geen Johannes.

JP Ouweltjes

Ik heb de vraag per ongeluk in de verkeerde groep geplaatst. Namelijk "onderzoek in Indonesië".  Is toch niet erg hoop ik? 

Lida Strik- van den Berg

Mevr. Strik-van den Berg,

Neeltje vdV komt voor in mijn stamboom en is in Amsterdam getrouwd op 25 september 1733 met

Bernardus van Walt uit Wiesel omstr. 1699

Philip H. van der Valk

Gedoopt Schipluiden (kath.) 12 september 1719 Hendrina, dr. van Lauris Jansen van Houte, Cornelia Jacobs van der Valck, get, Petrus Jacobs van der Valck, Anna Jacobs van der Valck.

Gedopt ald. 1 februari 1722 Hendrina, dr.v. Leonardus Cornelisse Overgau, Anna Jacobs van der Valck, get. Bartholomeus Jacobsz van der Valck, Magdalena Jacobs van der Valck

JP Ouweltjes

Philip H.van der Valk: 

Is uw Neeltje geboren in 1695 en heeft zij als ouders Jacob van der Valck en Aeltie van der Woude?

Lida Strik- van den Berg

JP Ouweltjes:

Dank!  Nu heeft Willem ook een zusje. 

Lida Strik- van den Berg

Jacob van der Val(c)k, van Amsterdam, schilder, 21 jaar, Prinsegracht (vader: Willem van der Valck) ondertrouwt in Amsterdam op 16.3.1691 met Aeltje Andries van der Woude, van Amsterdam, 21 jaar, Amstelkerkstraet (vader: Andries Claesz van der Woude).

G.Karssenberg

Hoewel ik het antwoord op uw vraag niet heb kunnen vinden denk ik toch dat u ervan uit moet gaan dat het antwoord nee is. Probleem is dat de dtb registers van Schipluiden over de relevante periode ontbreken. Ook op de site hogenda kom ik niet verder. Maar vanaf rond 1710 komt de naam van der Valck in Schipluiden en omgeving (w.o. Monster) dusdanig veel voor dat een band met Amsterdam me niet zo waarschijnlijk lijkt. Ook sluiten de namen van de door u genoemde kinderen van het gezin in Amsterdam niet aan met de in Schipluiden genoemde doopgetuigen. 

Het zou mij niet verbazen als de moeder van de Schipluidense Cornelia Jacobs van der Valck Hendrina heette.

JP Ouweltjes

Ik dacht dat het juist wel mooi paste.  De broer van Amsterdamse Neeltje heette Willem, en Schipluidense Cornelia noemt haar zoon ook Willem. 

Waar kan ik Hendrina vinden??  

Lida Strik- van den Berg

Ik vermoed in Schipluiden. Maar zoals ik aangaf kom ik niet verder in de dtb registers en met dat wat op hogenda beschikbaar is. Wellicht dat een bezoek aan het archief in Naaldwijk nog iets oplevert.

JP Ouweltjes


Misschien moet ik dan wel doen ja. 

Allen bedankt voor de reacties. 

Lida Strik- van den BergPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!