stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Broers en zus van Johannes Beers (Ned-Indi?)



Profiel afbeelding

Beste Eveline. Het is best mogelijk dat Marie van Boeginese adelijke afkomst is. Ik heb me er nooit echt in verdiept maar in Zuid-Celebes moeten heel wat kleine en ook grotere vorstendommen gelegen hebben. De zuidkust van Celebes - waar Bonthain ook ligt - stond bovendien bekend om zijn botenbouw. Dit betekende ook handel en wat meer welvaart. Jammer genoeg zal het verhaal van jouw oma Lena niet meer na te trekken zijn.

De vader van Rinus - Gerrit - broer van Lena en ook broer van Johannes - had inderdaad een hoge functie op de secretarie in Buitenzorg. Hij was daar 1e klerk en vanaf 1927 commies. Gerrit heeft trouwens in 1936 wegens langdurige dienst een jaar verlof naar Europa gehad. Hij is in dat jaar met zijn hele gezin (inclusief vijf kinderen) in Nederland geweest. Dit is terug te vinden via passagierslijsten (Delpher kranten) en een bewaard gebleven registratiekaart van hun verblijf in Nederland (archief Den Haag), Daarop staat ook vermeld dat ze woonden aan de Groote Postweg 5A in Buitenzorg.

Het artikel van Bonthain zal ik naar je opsturen. Erg leuk dat je hier interesse in hebt. Vriendelijke groet, Jacques 

Jacques van den Munckhof - 27 okt 2019 - 21:48


Jon,

Ik kwam onlangs een interessante bron tegen. Gerrit Beers en Margaretha Roeven zijn oorspronkelijk Indonesisch staatsburger geworden. Zie hier:

https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3Q9M-CSVZ-1SZF-N?i=342&cat=177482

Een zoon van Johannes Beers en Elize Anthoinette Bax geboren 1933 is hier ook te vinden: Jan

https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3Q9M-CSVZ-1SZF-9?i=343&cat=177482

(Trouwens ook de naam van het ziekenhuis waar Johannes in 1945 in Tokio is overleden)

-Bart- - 9 mar 2021 - 12:28







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu