stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Onderzoek ter plaatse, en hoe dat voor te bereiden.



Profiel afbeelding
Onderzoek ter plaatse, en hoe dat voor te bereiden.

Huib de Vries - 18 jun 2018 - 12:20

Ik ben Huib de Vries, gepensioneerd en o.a. op zoek naar de geboorte akte van mijn vader. Mede daarvoor ben ik van plan om in Indonesië daarnaar op zoek te gaan. Ik weet dat de door mij gezochte akten allemaal in de Plaats Bangil opgemaakt zijn. Helaas zijn de registers van de burgerlijke stand aldaar niet door de "Mormonen" verfilmd. Ik begreep uit "Het Personeel Statuut" dat deze registers in Bangil in 1965 nog compleet aanwezig waren. Daarom wil ik in oktober o.a. daarvoor naar Indonesië om tien door mij gewenste BS akten te fotograferen, te scannen, of anders fotokopieën te bemachtigen.
Mijn vraag is daarom gericht aan diegenen die hier ervaring mee hebben.
Ik zou graag willen weten hoe dat voor te bereiden. Ik denk dan aan vragen als:
Moet ik me hiervoor van tevoren aankondigen bij zo'n Catatan Sipil? of kan ik daar zonder afspraak terecht?
Heb ik dan een aanbevelingsbrief nodig, en van wie dan?
Als het een klein aantal registers is, zijn ze misschien wel integraal te fotograferen om ze dan in Nederland bij een archief onder te brengen, maar waar dan. Nou ja mogelijk is er iemand met ervaring die mijn plan begrijpt en hierin mee wil denken.
Vriendelijke groeten,

Huib de Vries

Huib de Vries - 18 jun 2018 - 12:52

Ik zou u aanraden uw vraag ook te plaatsen op het forum van de Indisch Genealogische Vereniging. https://igv.nl/forums/  U behoeft geen lid te zijn.

mvg-Ben

Ben Wegman - 18 jun 2018 - 17:03

Dank jewel Ben, Ik heb het daar inmiddels via een contactformulier voorgelegd.

Huib de Vries - 18 jun 2018 - 21:39

Ik ben in Jakarta, Salatiga en Jogjakarta geweest bij de Catatan Sipil. Gewoon tijdens de openingstijden. In Jogja vroegen ze exorbitante prijzen voor een kopie. Toen maar foto's genomen met de mobiel. Je mag zelf niet bladeren. In Salatiga kreeg ik alle medewerking. Werd gewoon alleen gelaten en kon mijn gang gaan. Helaas waren 2 jaargangen die ik nodig had niet meer aanwezig. Volgens hen kwijt tijdens verhuizingen.. !? In Jakarta was het een drama want diegenen die mij hielpen hadden totaal geen kennis van zaken. Je bent dus per stad afhankelijk vd betreffende ambtenaar. Succes!

P.D. Mollet - 25 jun 2018 - 15:07


Dank voor alle informatie, ik denk hiermee iets meer kans te hebben om de door mij gezochte akten te vinden.

Nu nog afwachten hoe groot de medewerking ter plaatse is. Mocht iemand me hier nog meer mee kunnen adviseren dan lees ik dat ook graag.

Huib de Vries

Huib de Vries - 10 jul 2018 - 20:10







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu