stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Bestaat het graf van Otto Kunhardt (1867) nog in Tengeragoeng?



Profiel afbeelding

Mijn betovergrootvader Otto Kunhardt sleet na een militair en medisch leven zijn laatste jaren in Tengeragoeng, tegenwoordig onderdeel van Segalaherang (West-Java). Graag zouden we achterhalen waar Otto samen met zijn inlandse vrouw Saoesso heeft gewoond en of het huis er nog staat.
Volgens het Landsarchief Batavia is Otto in 1867 in Tengeragoeng (6, district Soebang) begraven. Saoesso zou er ook begraven liggen samen met één of meer (klein)kinderen (Otto II en John, lijst 9). Wij zouden graag weten of deze graven er nog zijn of dat deze inmiddels geruimd zijn dan wel de resten naar elders zijn overgebracht.

Verder zouden we graag weten op welk adres of in welk huis Otto tot aan zijn dood heeft gewoond. 

Tengeragoeng wordt op verschillende manieren geschreven, b.v. Tengerragoeng, Tenggeragoeng, Tenger Agoeng of in plaats van oe een u.

Alex Postema - 12 dec 2018 - 14:24

Geen antwoord op je vraag, helaas.

In de boeken van Bloys van Treslong betreffende Gedenkwaardigheden vind ik de volgende aantekeningen

Begraafplaats te Tenger Agoeng (Soebang):  Hier rust onze moeder Otto Künhardt /John Künhardt  

Begraafplaats te Malang (Klod jenglor) Vak 1:
Hier rust J.G.A. Kunhardt geb 28 aug. 1860 overl 26 dec 1903

Ben Wegman - 12 dec 2018 - 17:07

Beste Ben,

Bedankt voor je bericht. Je informatie over JGAC maakt het niet eenvoudiger. Ik ging er tot nu toe vanuit dat JGAC (Malang) en John (Tenger Agoeng) dezelfde waren.

We zoeken verder.

Met vriendelijke groet,

Alex Postema

Alex Postema - 12 dec 2018 - 17:15

Dat kan nog steeds. Ik vind het grafschrift van Tenger Agoeng een beetje cryptisch. Er staat zoals ik het lees dus geen naam van de moeder op het graf vermeld, maar alleen de namen van de "zonen"? Maar liggen die daar wel begraven of is het alleen een graftekst?

mvg-Ben

Ben Wegman - 12 dec 2018 - 17:20

Goedemiddag Ben,

Goede vraag. Gezien de informatie over het graf van John G.A.C. lijkt het mij niet waarschijnlijk dat deze in Tengeragoeng is begraven. Zoon Otto is op 5 april 1896 in Bandoeng overleden. Het zou dus wel eens graftekst kunnen zijn, wat het bijzonder maakt.   

Alex Postema - 13 dec 2018 - 12:28

Ik ben zoekende naar gegevens van Christisnus Josephus van Oosterhout, geb. Tilburg 11 november 1882. Hij vertrok in 1906 naar de Waalkazerne in Nijmegen en is vandaaruit vertrokken naar het toenmalige Nederlands Indie. Na bijgetekend te hebben werd hij in 1923 gepensioneerd, sedert dien ontbreekt het aan informatie, wie zet me op het spoor van deze verloren zoon ?

Thieu van Oosterhout - 30 dec 2018 - 15:19

@ Thieu,

U lift mee op een vraag van een ander. Het is beter zelf een vraag op te stellen; dan krijgt u meer respons en vervuilt de oorspronkelijk vraag niet. Even een kort antwoord ": In 1932 en 1934 wordt hij vermeld in het adresboek Ch. J. van Oosterhout - Ex Opz. Gevangw.  Pamekasan

mvg-Ben

Na 1934 geen vermelding van hem meer in de adresboeken. Misschien kan SAIP (stichting administratie Indische pensioenen) u verder helpen als hij een pensioen zou hebben opgebouwd in zijn KNIL jaren. Ik kan helaas geen stamkaart ambtenaren van hem vinden.

Ben Wegman - 30 dec 2018 - 15:30 (laatst bijgewerkt 30 dec 2018 — 19:16 door auteur)

Beste Ben,

In eerdere berichten verwijs je naar boeken van Bloys van Treslong. Zijn deze boeken ook digitaal toegankelijk? 
Ik beschik alleen maar over foto's van microfiches uit het CBG in destijds Den Haag.

Alex Postema

Alex Postema - 23 jan 2019 - 10:40

Ben;

het heeft wel even geduurd voordat ik je kon mailen, ik had mijn vraag geponeerd om reden: ik deed het onder deze noemer omdat ik al mijn gegevens omtrent Stamboom Forum kwijt was geraakt.

Ik ben nu helemaal opnieuw begonnen en weet ondertussen waar ik me aan te houden heb. Maar blijft mijn vraag omtrent Chr. J. van Oosterhout toch nog open.

mvg Thieu van Oosterhout

Thieu van Oosterhout - 23 jan 2019 - 10:58

@ Alex,

De boeken van Blois van Treslong staan op een DVD van Indisch genealogische vereniging. Daaruit heb ik ook mijn informatie gehaald. Of deze informatie nu ook gewoon op internet te vinden is weet ik niet.  De boeken zijn wellicht ook beschikbaar in grote bibliotheken (4 delen)

https://www.bibliotheek.nl/catalogus/titel.840474563.html/genealogische-en-heraldische-gedenkwaardigheden-betreffende-europeanen/

@ Thieu,

Ik kan je niet verder helpen. Heb je al contact opgenomen met SIFA? Indien je hoopt op meer respons dan zou ik je aanraden je vraag opnieuw als een eigen item te stellen in het (sub)forum Onderzoek in Indonesie.

mvg-Ben

Ben Wegman - 23 jan 2019 - 11:23 (laatst bijgewerkt 23 jan 2019 — 12:45 door auteur)

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum


De dvd van de Indische Genealogische Vereniging is nog te bestellen.
https://igv.nl/product/dvd-bronnen-voor-indisch-genealogisch-onderzoek/

Johnhenry - 23 jan 2019 - 14:28

Best Johnhenry,

Goed om dat te weten.

Met vriendelijke groet,

Alex Postema

Alex Postema - 23 jan 2019 - 14:51


@Alex, als je een nieuwe vraag wilt stellen maak hier dan een nieuw onderwerp / topic voor aan.

Yolanda Lippens - 1 feb 2019 - 19:57







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu