stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Op zoek naar familie van mijn oma: Huang Tia Xia 11 december 1923 te Medan (Meester Cornelis)



Profiel afbeelding

Mijn naam is Rowan Wapperom, ik ben sinds kort begonnen met de stamboom van mijn familie en ik ben met name op zoek naar meer informatie van mijn Chinees/Indische oma. Helaas heeft ze zelf nooit gesproken over haar verleden tegen mij, haar man of tegen haar kinderen.

Haar naam is Huang Tia Xia 黃天霞 geboren op 11 december 1923 in Medan op Sumatra. Haar ouders komen uit China en heten Luc Mi Huang en Tje Yong Tjang.

Rond 1946 is ze tijdelijk naar Thailand gegaan (Kanchanaburi, Siam) Ze heeft daar tijdelijk in het huis gewoond van haar tante (naam onbekend).  Ze heeft daar tevens haar eerst man ontmoet: Gerrardus Franciscus Jacobs. Hij was geboren op 7 juni 1913 in Bandung op Java. Hij heeft als krijgsgevangene gewerkt aan de Birma Spoorlijn. Op 7 februari 1946 zijn ze getrouwd in Thanaka, district Kanchanaburi in Siam  (Thailand)

Op 20 oktober 1946 hebben zij hun eerste kind gekregen in Denpasar op Bali. Even later hebben ze een huis gekocht in Meester Cornelis op Jakarta. Op 24 januari 1948 is het tweede kind geboren en op 26 maart 1949 is hun derde kind geboren. Het vierde kind op 10 oktober 1950 geboren.

Op 12 oktober is ze met haar toenmalige man en 4 kinderen op 12 oktober vertrokken vanaf Tandjong Priok, Jakarta naar Nederland. Dit was op het schip Atlantis. Op 10 november kwamen ze aan in Nederland, Amsterdam en is het gezin in Dordrecht (Nassauweg) gaan wonen.

In Dordrecht zijn er nog 4 kinderen geboren en is ze gescheiden van haar man. Ongeveer rond 1960 is ze getrouwd met mijn opa: Teunis Wapperom. Op 13 juli 1963 is mijn vader geboren: Ton Wapperom. 

16 januari 1996 is haar eerste man Gerrardus Franciscus Jacobs op 82-jarige leeftijd overleden
25 maart 2002 is Teunis Wapperom op 72-jarige leeftijd overleden
6 maart 2006 is Tien Hai Wang op 82-jarige leeftijd overleden

Dit al de informatie die ik heb, maar ik ben vooral meer op zoek naar meer informatie over haar tijd in Indonesië, Thailand en over haar ouders in China.

Als je meer weet neem dan contact met mij op via mijn e-mailadres: Rowanwapperom@hotmail.com

Alvast bedankt!

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Rowan Wapperom - 18 apr 2019 - 15:51 (laatst bijgewerkt 21 apr 2019 — 13:15 door auteur)


In het tijdschrift van de CBG Gen.Magazine van december 2018 staat een artikel van iemand die zijn roots via de chinese voorouder in Nederlands Indie naar China heeft kunnen traceren.

Het lijkt mij geen eenvoudige opgave, maar hij geeft een aantal soorten documenten die cruciaal waren in zijn zoektocht.

Stuur mij maar een persoonlijk bericht als je het artikel wilt hebben.

A van Egmond (nieuw) - 18 apr 2019 - 21:07







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu