stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Indische wortels [opgelost]


Profiel afbeelding

Tanja van Bennekom   <verwijderd>   is op zoek naar haar Indische wortels, vermoedelijk op Java.

Bezoek aan Weltevreden heeft indertijd niets opgeleverd.

 

***I.v.m. de AVG Privacywet is uw tekst door de moderator verwijderd. Voor het vermelden van persoonsgegevens moeten zij aantoonbaar overleden zijn. Als u levende personen of nazaten zoekt, kunt u dit doen via Google, Social Media, de Telefoongids Nederland of telefoongidsen buitenland. Of vraag een persoonskaart aan bij het CBG van een overleden ouder. 1-5-2019 12:46:01***

Tanja van Bennekom

Wat is de link met NO Indië ? De kaart van Lodewijk Hendrik van Bennekom (van Amsterdam) hier en van zijn vrouw Elfride Wilhelmine Kosianka (uit Duitsland) hier.
Edit: Vreemd trouwens, zijn PK is doorgehaald met "Valsch"? [Edit: Wellicht vanwege een schrijffout van het geboortejaar, dat 1905 moet zijn ipv 1903.]
Edit: nog een kaart van hem hier en hier.
Edit: en hier nog een kaart van haar. Daar staat maar een kind op, op de zijne drie.

Peter S

Ja, dat zijn mijn ouders. De ouders van Lodewijk Hendrik van Bennekom, Geb.5-12-1905 A'dam, zijn Adrianus Hendrik van Bennekom, Geb. 3-6-1884 A'dam, en tr.1 Anna Margaretha de Vries, Geb. 28-4-1885 Meppel. Ik heb 'n stamboom van de familie die teruggaat tot Amersfoort 1624, maar daar komen geen Indische wortels in voor.Allemaal blond met blauwe ogen. Misschien de vrouwelijke lijn volgen? Ga er maar aan staan met 'n naam als de Vries.

Tanja van Bennekom

Anna Margaretha de Vries was de dochter van Jochem de Vries en Jentina Bos, die in 1881 te Meppel zijn getrouwd en beiden te Meppel waren geboren volgens de trouwakte.

Peter S

Overigens blijkt uit een van de persoonskaarten uit mijn eerste bericht dat L.H.van Bennekom in 1948 te Batavia woonde.

Peter S

Ook wat mij betreft heeft ooit een visionair vermeld dat er indische Roots aan mijn naam kleeft en dat ik moet zoeken op de grens tussen Nicaragua en Costa Rica, alwaar de familie zou zijn úitgeweken.... Groeten Mentor Kofi

***I.v.m. de AVG Privacywet is uw tekst door de moderator verwijderd. Voor het vermelden van persoonsgegevens moeten zij aantoonbaar overleden zijn. Als u levende personen of nazaten zoekt, kunt u dit doen via Google, Social Media, de Telefoongids Nederland of telefoongidsen buitenland. Of vraag een persoonskaart aan bij het CBG van een overleden ouder. 1-5-2019 12:46:51***

Pierre-Henri alias Mentor Kofi Togbe Gan

Verder viel me op dat op de laatste kaart van hem (hier) en die van zijn vrouw (hier) niet hetzelfde aantal kinderen staat.

Peter S

vervallen

Peter S

Enfin, ik had over het hoofd gezien dat L.H.van Bennekom gescheiden is in 1940 en hertrouwd op 30.1.1946 (zie zijn persoonskaart via mijn vorige bericht). De persoonskaart van zijn 2de vrouw is nog steeds niet openbaar, het is dus nog onbekend of zij nog in leven is.
Edit: Ik heb wel de persoonskaart van de vader van deze tweede vrouw gevonden maar kan dat hier niet geven ivm privacy. Als zij al is overleden dan kan dat wel.

Peter S

Willen jullie opletten m.b.t. privacy?? Bij het aanmaken van een nieuwe vraag en reactie staat er duidelijk een rode balk.

Yolanda Lippens

@Moderator, heeft U wel begrepen dat de vraagstelster hier haar eigen gegevens in de vraag had staan, niet die van een ander ?

Peter S

Tanja, het was me niet duidelijk dat het om jou zelf ging omdat je sprak vanuit de 2 persoon, alsof het om een ander ging, en niet vanuit de ik-persoon.

Toch blijf ik erbij dat het vermelden van eigen persoonsgegevens zoals geboortedatum en woonplaats niet verstandig is om online te plaatsen.

Dit geldt ook voor de reactie van Pierre Henri, waarvan ik zijn adresgegevens en emailadres heb verwijderd.

Yolanda Lippens

Alle personen die ik heb genoemd, behalve ikzelf dan, 86 jaar oud, zijn overleden. Ook de tweede vrouw van mijn vader. Alsook de kinderen uit het 2e huwelijk. 

Het valse persoonsbewijs van mijn vader klopt. Tijdens de WOII was hij als fotograaf actief in het verzet.

Na de oorlog zijn diverse leden van de familie - ook allen reeds overleden - werkzaam geweest in Indi¨e tot de overdracht. Daarna gerepatrieerd. Indertijd hadden zij ter plaatse onderzoek kunnen doen, maar waren kennelijk niet zo geïnteresseerd. 

Tanja van Bennekom

Even de ouders van grootmoeder Anna Margaretha de Vries nagelopen op alledrenten.nl om te zoeken naar een link met Indië, welke ik niet vind. Nadere details kunnen worden gegeven indien van interesse.

Jochem de Vries is geboren in 1858 te Meppel als zoon van Hijle de Vries, beroep: barbier; oud: 24 jaar, en Anna Margaretha Hollander. Zijn ouders zijn een paar maanden daarvoor getrouwd en kwamen ook beiden uit Meppel.

Jentine Bos is geboren in 1859 te Meppel als dochter van Jan Bos, beroep: timmerman; oud: 45 jaar, en Jentje ten Hoonte. Haar ouders zijn getrouwd in 1839 en kwamen ook beiden uit Meppel.

Peter S


OK Tanja, dank voor je aanvullende informatie. Je kunt je berichten 'bewerken' en weer aanvullen wat ik heb verwijderd. Maar blijf wel voorzichtig met het vermelden van je eigen persoonsgegevens. Als het geen toegevoegde waarde is, zou ik het achterwege laten.

Yolanda LippensPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!