stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » een blinde vlek in de genealogie de Boer..... O.a. Jan Hendrik de Boer * Leek Gr. in 1903



Profiel afbeelding

Wie zou me iets meer kunnen vertellen over Jan Hendrik de Boer, geboren 2 mei 1903 te Leek. (Groningen) Hij is vertrokken naar Nederlands Indië in het jaar ? onbekend. Zijn beroep was 1e klas controleur  Inspecteur der Posterijen. In 1925 huwde hij in Leek, Jantina (Tine) Jeltje Hesse. Geboren 17 september 1904 in de Wilp. Mogelijk is er ook een zoon geboren Dirk Gerard, meerdere kinderen onbekend.                                                                     Plaatsen die bekend zijn; Bindjei/ Deli, Palembang op Sumatra.

Geïnterneerd in de oorlog. In 1946 (?) met het hospitaalschip "de Oranje," teruggekomen naar Nederland. Op 1 mei 1946 is hij in Groningen overleden. Bij de OGS staat hij als slachtoffer van de oorlog beschreven.

Wie zou me iets meer kunnen vertellen over Jan Hendrik de Boer?

Bij voorbaat mijn dank voor de genomen moeite,

Ineke de Boer.

A.Groeninga - 31 aug 2019 - 17:23 (laatst bijgewerkt 1 sep 2019 — 11:51 door moderator)

Zijn stamkaart als ambtenaar over de tijd in NOI hier.

Peter S - 31 aug 2019 - 18:00

Even de kranten doorbladeren

Delpher

Frank Fransz - 31 aug 2019 - 18:14

Je zou ook eens kunnen kijken welke informatie het oorlogsarchief van het Rode Kruis bevat bij het Nationaal Archief (niet alleen van Jan Hendrik maar ook van zijn vrouw. Indien er uit hun huwelijk meerdere kinderen zijn geboren welke niet jong zijn overleden zijn zij met de moeder in een kamp zijn ondergebracht.

https://www.nationaalarchief.nl/onderzoeken/zoekhulpen/oorlogsarchief-rode-kruis 

mvg-Ben

Ben Wegman - 1 sep 2019 - 15:12


Geachte Peter,Frank en Ben,

Hierbij zou ik willen zeggen dat ik jullie zeer erkentelijk ben voor de suggesties, waar ik dankbaar gebruik van heb gemaakt. Alle zo mogelijke volgende ideeën zijn natuurlijk nog van harte welkom. 

met vriendelijke groet,

Ineke de Boer

A.Groeninga - 2 sep 2019 - 20:55







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu