stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Nazaten van Louis Willem Anton Thomas Hilgers * Bodjonegoro 1893 overl. Batavia 1931


Profiel afbeelding

Louis Willem Anton Thomas Hilgers (24-7-1893 Bodjonegoro -  29-8-1931 Batavia).

4e kind van Johannes Franciscus Hilgers en Louisa Pheiffer.

Vanwege een motorongeluk had hij een prothese (oom Louis met een houten been). Was gehuwd met een Javaanse vrouw. Had drie kinderen genaamd Chris, Bertie en Maggie, die niet met de moeder in de kampong zijn gaan wonen. Zij zijn in een weeshuis opgenomen en later naar Nederland gegaan. Limburg wordt vermoed. Een van deze kinderen heeft nog regionale bekendheid genoten met "handoplegging". Via dit Forum had ik reeds een overlijdensadvertentie gezien, die was geplaatst door zijn beide zusters (tante Jo en mijn oma) en de bekende broers (Jan Hilgers de vliegenier en Chris de geoloog ontdekker van de olievelden te Pladjoe/Sumatra).

Gezien de sterfdatum van oom Louis zijn deze kinderen in de jaren 20 geboren en hoogstwaarschijnlijk niet meer in leven.

Graag zou ik deze tak in mijn stamboom verder willen uitbreiden.

Sven-Olaf Niels

Hallo Sven,

 

Helaas kan ik je niet helpen met deze zoektocht maar heb wel een vraag voor jou.

De vraag gaat over Louisa Pheiffer. Heb jij toevallig geboorte gegevens van deze dame en misschien ook van haar ouders?

We zijn zelf namelijk nazaten van de Pfijffer familie met PF maar ondertussen weten we allemaal dat namen vaak fonetisch worden opgeschreven. Zoals het klinkt zo schreef men het, Bij ons veranderd het zelfs in Pfijffer naar Pfeiffer en uiteindelijk blijkt t Pfyffer te zijn.

 

PS mijn overgrootmoeder heet namelijk Louisa Pfijffer/Günther Zij zou een tante kunnen zijn en dat Louisa Pheiffer naar haar vernoemd is?

 

vg Erwin

Erwin G

Beste Erwin.

Louisa Pheiffer is geboren in 1864.

Haar vader is Christian Pheiffer getrouwd met een inheemse vrouw. De vader was een fuselier in het leger. Hij was van Duitse komaf. Had zich in Harderwijk bij het bureau aangemeld voor Indië.

Zij had niet zo'n gelukkig leven na de scheiding, die haar geen goed heeft gedaan. Is later hertrouwd met een uit Limburg (Elsloo) afkomstige Hendrik Hurbert Amen. Ik heb in Bandoeng (rond 1950) bij mijn grootmoeder (haar stiefvader) nog een foto van hem gezien. Een rijzige oude man met een mega grijze snor. 

Salam Baik. Sven

Sven-Olaf Niels

merci

Erwin G


Sama Sama.

Sven-Olaf NielsPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!