stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Leendert Schram getrouwd met Kim Njong (1868-1907) wie heeft informatie over Kim Schram-Njong?


Profiel afbeelding

Al jaren bezig mijn familiegeschiedenis uit te pluizen. Ik kan nergens iets terugvinden over de moeder van mijn oma, Kim Njong.

Mijn oma is geboren in Pekalongan (Java), naast mijn oma Henriette Maria Schram, heeft Kim Schram-Njong ook nog 3 zoons gekregen, Willie , Eduard en Theodoor. 

Wie o wei kan mij verder helpen?

Karin

Achtergrondinformatie:
Leendert Adriaan Wilhelm Schram is op 22.2.1868 in Cheribon geboren.
Hij huwde op 24.4.1907 met "de chineesche vrouw Njong"
Hij overleed op 19.7.1907 in Pekalongan.

G. Karssenberg

Beste Karssenberg,

Weet u waar ik meer informatie kan vinden over "de chineese vrouw Njong"? Zij is mijn overgrootmoeder. Het spoor loopt dood.

Karin

Frederikus Johannes Ambrosius Buchler

hij is getrouwd 15-05-1929 te Batavia met

Henriette Maria Schram

zie roosje roos

Renee2

Ja dat klopr dat zijn mijn opa en oma, alleen de moeder van henriette schram de chineese vrouw Njong kan ik niets over vinden. Dus de moeder van mijn oma. Ik ben zo benieuwd wat er met haar is gebeurd en of er nog meer familie is van haar.

Karin

Het huwelijk is gesloten in Pekalongan. Registers zijn deels verfilmd voor FS.

Kelahiran (geboorte), perkawinan (huwelijk), kematian (overlijden) 1916-1887  International Film nr 1148167.  De film is inmiddels on-line beschikbaar, maar alleen in te zien bij een  familycentrum van de Mormonen. In Nederland zijn er diverse centra. Wel vooraf een afspraak maken.

FS op haar site: 

To view these images you must do one of the following:

Ik moet het nazien, maar ik vermoed dat voor de eeuwwisseling geen burgerlijke stand werd bijgehouden van Chinezen in Ned Indië.

mvg-Ben

Ben Wegman

Beste Ben, Ik hoop dat je mij verder kan helpen met het speuren naar mijn roots, dank zover! M.v.g Karin

Karin

Nee, helaas niet. Ik raad je aan een bezoek aan een centrum van de Mormonen te brengen en de film van 1907 voor zowel het huwelijk als evt het overlijden te raadplegen.

Ik vind zijn naam na 1907 ook niet meer terug in de adresboeken. Vaak wordt de naam van de man nog vermeld met daarachter weduwe .....

Ben Wegman

Beste Ben, Dank je wel voor je bericht. Echt fijn! Mijn overgrootvader is in 1907 overleden waarschijnlijk dat er daarom niets meer is te vinden. Wat er met zijn vrouw is gebeurd de chineese Kim Njong blijft een raadsel.

Karin

Zijn de kinderen uit het gezin naar een weeshuis gegaan of bij hun moeder gebleven? Heb je wel de ambtenarenkaart van jouw overgrootvader?

mvg-Ben

Ben Wegman

Ik heb geen ambtenarenkaart helaas. Het verhaal is onduidelijk. Mijn oma Henriette Buchler-Schram is niet opgevoed door haar eigen moeder Kim Schram-Njong maar waarschijnlijk door een tante uit de familie Schram. Ze heeft er nooit iets over verteld. Ze heeft een vreselijke jeugd gehad.

Karin

Die kaart is er wel: https://www.nationaalarchief.nl/onderzoeken/index/nt00286/a4bd9992-c359-102c-8728-005056a23d00

Is te bestellen via de link bovenaan. Of daar ook iets over Kim Njong op zal staan betwijfel ik

Bart

Beste Bart,

Bedankt! Ik heb de ambtenarenkaart besteld ben zo benieuwd of ik hier verder mee kom.

Hartelijke groet!

Karin


Dag Karin,

Ik wens je succes op die manier; ik ben eigenlijk ook wel benieuwd.

M.vr.gr.

BartPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu