stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Gerard Lambert Hendrik Bloem * Tjimahi in 1904, overl. Vlissingen 1954



Profiel afbeelding

De zoon (?) is duidelijk met zijn moeder meegekomen naar Nederland. Er is ook van hem een archiefkaart aangemaakt in Amsterdam. Kijk nog een kritisch naar de archiefkaarten van stadsarchief Amsterdam https://archief.amsterdam/indexen/archiefkaarten_1939-1994/zoek/query.nl.pl?i1=1&a1=Tjootiratna&x=0&z=a#. Was de hoofdpersoon uit deze vraag al gehuwd tijdens of direct na de oorlog?

ca 1942 Tjimahi ene Ratmi.  Kan mogelijk de vrouw zijn C.E.?

mvg-Ben

Ben Wegman - 3 dec 2019 - 16:19 (laatst bijgewerkt 3 dec 2019 — 16:23 door auteur)

Beste forumleden bedankt voor jullie info .jullie zijn sneller met het speuren dan ik de berichten kan lezen. Wat ik nog kan vertellen voor zover ik weet is sat GLH Bloem een zoon had Cornelis Egbert Bloem geboren in Tjimahi 1926-04-20 overleden In Utrecht 1971-12-6 (mijn vader)van zijn 1e vrouw (voor mij onbekend) bij 2e echtgenote J.Tjootiratna ook een zoon Er werd vroeger door voor mij onbekende reden altijd vaag over de familie gepraat. Ik ben op moment dus ook op zoek naar . Mvg Rick

Rick Bloem - 3 dec 2019 - 16:34 (laatst bijgewerkt 3 dec 2019 — 17:44 door auteur)

Dat zijn precies de vragen idd. Alles wat ik hieronder schrijf is speculatief en hypothetisch.

Jindi zou weduwe van Soepang kunnen zijn...die dan de vader van zoon (?) zou kunnen zijn. De kans dat GLH en Jindi elkaar in Thailand gevonden hebben lijkt mij buitengewoon groot, maar wanneer...ik acht de kans het grootst dat dat gebeurt is niet al te lang na augustus '45....en dan zijn ze vermoedelijk aldaar snel getrouwd?

Een andere mogelijkheid is dat GLH - als ex-beambte van de S.S. - op een of andere manier dat feit heeft weten uit te buiten (want veel verstand van spoorwegen) en op die manier aan de Birma spoorlijn in bevoorrechte positie terecht gekomen is (hetgeen ook zou kunnen verklaren dat hij het overleefd heeft). Als dat zou is, dan zou de ontmoeting tussen Jindi en GLH al (veel) eerder kunnen zijn geweest, b.v. begin 1943. Ik kan helaas uit de beschikbare gegevens uit de periode van de Japanse bezetting geen exacte chronologie afleiden. 

Tot hier zijn de gegevens wellicht te achterhalen door de archiefkaarten uit Amsterdam op te vragen. De rest, hieronder, is dan nog steeds hypothetisch.

Als bovenstaand scenario klopt heeft GLH in Indie nog minstens 1 (andere) partner gehad (vermoedelijk Ratmi) die dan vermoedelijk de moeder van de zoon met achternaam 'Bloem' is. Ik denk dat hij ook op deze lijst staat met dezelfde initialen, nu ook met geboortedatum, nummer 1092:

https://www.japanseburgerkampen.nl/Tjimahi-kampen%20aug%201945%20B.htm

-Bart- - 3 dec 2019 - 17:13

Mooi aanvulling/samenvatting, Bart. Ik verbaas me over de voorlopige archiefkaart bij stadsarchief Amsterdam van Soepang T.  Maar wellicht dat de archiefkaart van zijn moeder ook meer informatie geeft. Aan de andere kant ia er ook zo'n kaart van G.L.H. i.c.m. Jindi

mvg-Ben

Ben Wegman - 3 dec 2019 - 17:24 (laatst bijgewerkt 3 dec 2019 — 17:27 door auteur)

Dag Rick,

Dat verduidelijkt wel het een en ander. De naam van de eerste echtgenote van jouw opa is dus zeer vermoedelijk Ratmi. Dat kan een afkorting zijn van 'Ratminah' of 'Ratminten', maar dat hoeft niet. Het is een voornaam.

Ik vermoed eigenlijk dat P* Bloem de roepnaam 'in de wandelgangen' zou kunnen zijn geweest van de zoon geboren in 1943 met de achternaam 'Tjootiratna'. Daarmee dus -misschien- een halfbroer van jouw vader, maar dat is allerminst een vaststaand feit, zie mijn vorige bijdrage.

Echter, GLH en Jindi zouden ook in de periode tussen ~1945 en 1954 best nog een zoon gekregen kunnen hebben, al is daarvan tot nu toe nog niets gebleken.

-Bart- - 3 dec 2019 - 17:45 (laatst bijgewerkt 3 dec 2019 — 19:45 door auteur)

Bart ik denk dat je gelijk hebt voor wat betreft roepnaam Piet ((Peter) er staat mij iets bij jaren 70? weet ik niet .maar dat Piet toen hij ging trouwen toestemming van mijn moeder moest hebben om achternaam officieel aan te nemen.

Rick Bloem - 3 dec 2019 - 18:38

Klopt CE Bloem is mijn vader heeft in Barroso5 gezeten

Rick Bloem - 3 dec 2019 - 18:55

Wegens de privacy richtlijnen ivm de AVG mogen we niet verder zoeken naar een (mogelijk) nog levende persoon.

Uit de gedragsregels: Doe geen oproep om levende mensen te vinden. Gebruik hiervoor de sociale media, Google of de telefoongids.

Ik heb wel een hint: d'r is (blijkbaar) een Nederlands Twitter account met een bekend klinkende Thaise achternaam als alias. Hoeft natuurlijk niet, maar is wel heel toevallig.....succes!

-Bart- - 3 dec 2019 - 19:43

Overigens: D'r is met de nu hier bekende gegevens van de ouders van Egbert - Lammert Albertus Bloem en Antje de Vries - gecombineerd met wat handigheid via wiewaswie, archieven.nl en allegroningers vrij eenvoudig nog 1 of 2 generaties verder terug te gaan.

-Bart- - 3 dec 2019 - 20:13

Ik denk dat de persoonskaart van G.L.H. de nodige additionele informatie kan opleveren. Helaas weten we niet of Jindi T. al bewijsbaar overleden is want dan kan haar kaart aanvullende informatie verschaffen.

mvg-Ben

Ben Wegman - 3 dec 2019 - 20:25


Ik ben nog steeds op zoek naar haar zoon . Ik laat jullie het eventuele vervolg weten

Rick Bloem - 3 dec 2019 - 22:15







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu