stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Gezocht voorouders Christina Wilhelmina de Groot(zie verder teks Jean George de Groot * Bantam 1849)



Profiel afbeelding

Hallo Ben,Bart,e.a.  Hartelijk dank dat jullie met zoveel enthousiasme deze materie benaderden.Ik probeer een beeld te schetsen in een stuk over

de afstamming van mijn schoonzus. Nu wil ik jullie een passage voorleggen : Jean George de Groot is geboren te Bantam op 26 april 1849.

Op 7maart 1882 Tjandoer huwelijk Jean George de Groot met de Chinese Kim Nio. Hij was topograaf bij het Mijnwezen en broeder in de orde van Oranje Nassau. Zijn overlijden wordt op 6 juli 1905 in het Bataviaasch Nieuwsblad gemeld.

Kunnen jullie deze tekst onderschrijven of vraagt dit om meer uitleg ?

In de familie bestaat nog steeds de gedachte dat er ook Japans bloed in haar voorouders zouden voorkomen.Ik kom slechts tot de Chinese

Kim Nio.

Gr, Jan Oostwouder

P.J.Oostwouder - 14 feb 2020 - 16:17 (laatst bijgewerkt 15 feb 2020 — 11:49 door moderator)

@ Jan,

Ik laat je vraag even voor wat het is. Kun je jouw vraag in het geschikte subforum (ik denk Indonesië ) plaatsen. Het heeft niets met Duitsland te maken. En voor duidelijkheid m.b.t. andere forumleden geef in je vraag een verwijzing naar jouw oorspronkelijke vraag waaraan deze is ontsproten. Anders komt het te zweven.

mvg-Ben

ps ik zou zeker proberen eerst evt beschikbare films van FS te bekijken. En …….misschien kun je dit bericht beter gewoon in je originele string plaatsen. Het is een onderdeel van je vraag en zo blijft de relevante info bijeen.

Ben Wegman - 14 feb 2020 - 16:24 (laatst bijgewerkt 14 feb 2020 — 17:07 door auteur)

Ik zag dat Bart al gereageerd heeft. Jan, je kunt je eerste bericht gewoon weghalen. De titel blijft alleen staan. Ik haal dan mijn comments ook weg.

Zijn we ervan af.

Ben Wegman - 14 feb 2020 - 17:11

Bart, Ben, e.a. Het is inderdaad merkwaardig die twee personen Jean George de Groot. Volgens Bart was de echte die met Wilhelmina Elizabeth Gonda Clementia Fritz getrouwd is. Kunnen jullie nog een generatie verder terug kijken wie dat waren en met wie gehuwd.

Of dat bij Kim Nio kan betwijfel ik.

Als dit verder niets oplevert dan stop ik er ook mee.

Gr. Jan Oostwouder

P.J.Oostwouder - 18 feb 2020 - 12:41

Persoonlijk denk ik dat we eerst de akte(s)  die beschikbaar zijn bij FS moeten raadplegen. Anders bouwen we voort op ????

mvg-Ben 

Ben Wegman - 18 feb 2020 - 14:43

Hallo Ben,

Dank voor je laatste reactie. Ik las dat je de akten van FS eerst ging raadplegen of heb ik dat verkeerd begrepen.

Ja, ik ben 84 en in deze materie niet zo thuis. Zal dus wellicht wel eens een domme vraag stellen.

Gr. Jan Oostwouder

P.J.Oostwouder - 25 feb 2020 - 17:52


@ Jan,

Ik ga zelf niets raadplegen. Ik woon niet direct in de buurt van een familycentrum van de mormonen om aldaar in de films te gaan zoeken. Je zult iemand moeten vinden die bereid is voor jou naar zo'n centrum te gaan (in Nederland zijn er bv 6). De centra zijn niet elke dag en elk uur open voor bezoekers. Er moeten afspraken voor worden gemaakt. In Amsterdam was dat elke vrijdagmiddag. Maar qua onderzoek denk ik dat inzage in aktes zal voorkomen op een verkeerd spoor terecht te komen. Maar misschien heeft Bart nog goede/betere ideeën.

mvg-Ben

Ben Wegman - 25 feb 2020 - 19:47







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu