stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Gezocht: namen van de voorpagina van ‘Tempo Doeloe’



Profiel afbeelding

Op de voorpagina van het boek ‘Tempo Doeloe’ van E. Breton de Nijs (Robert Nieuwenhuijs) staat een Indische familie afgebeeld. Kunt u mij laten weten wie deze mensen zijn.?

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Henri Bik - 10 mar 2020 - 08:55

Ik spreek een vermoeden uit!!

Het zou kunnen zijn dat de baby op de foto Robert Nieuwenhuys zelf is, geboren 30 juni 1908 te Semarang, op schoot bij zijn vader, Hendricus Nieuwenhuys, geboren 2 april 1868 te Amsterdam. De dame links zou zijn moeder kunnen zijn, de Nederlands-Indische Marie Celine Palm, geboren op 17 januari 1881 te Surakarta. Hendricus en Marie trouwden op 18 februari 1904 te Semarang.

De dame rechts zou misschien de moeder van Marie kunnen zijn...

Nogmaals, ik weet het niet zeker! Heb je het boek in bezit? Staat er soms een vermelding op de binnenflap van het stofomslag?

Anneke Huijser 47 - 10 mar 2020 - 18:00

Het lijkt niet de vader van Nieuwenhuys te zijn, vergelijk met deze foto op de site van het Nationaal Archief, link. Waarom deze vraag, @Henri?

Peter S - 10 mar 2020 - 18:30


Nee Anneke Huijser, het is niet het gezin Nieuwenhuijs, daarvan staat in het boek (waarover ik beschik) een mooie foto. Nee nergens in het boek wordt uitgelegd wie de omslag siert.

Ja Peter S. ik ben  nieuwsgierig, die foto intrigeert mij het is een familieportret, maar alleen het kindje kijkt in de lens. 

Henri Bik - 10 mar 2020 - 18:44







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu