stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Roosje Roos met geboorte en overlijden één persoon of toch 2 personen. opgelost



Profiel afbeelding

Van de fam.naam Harris is in 1910 de geboorte vermeld van Cornelia Emelia Constantina te Djambi in Roosje roos.

Tevens in Roosje roos vermeld op 9-6-1922 het overlijden van Emilia Constantina Carolina Harris te Semarang (11 jaar oud).

Ook een kort familiebericht gevonden (bedankje) bij het overlijden van dochter "Carla" met bijgeschreven tekst "juni 1922". Volgens Google ligt

Djambi of Jambi op Zuid Sumatra en was het overlijden op Java (Semarang) Bij Fam. Search kon ik de geboorte te Djambi niet vinden.Omdat ook de voornamen verschillend zijn vroeg ik me af of dit 2 personen zijn of toch dezelfde persoon met voornamen die niet juist zijn. Ik weet van mijn vrouw dat haar moeder Aleida Anna Harris een zusje heeft gehad die op 11 jarige leeftijd is overleden. Wie kan dit raadsel oplossen? Alvast bedankt en vr. groet, Bert Schrassen.

Bert Schrassen - 26 mei 2020 - 16:09

Emilia Constantina Carolina Harris overleden 09-06-1922 te Semarang was geboren in Djambi en was ten tijde van overlijden 11 jaar .

Het lijkt mij wel te kloppen met de geboorte van een dochter Harris in 1910. Het past te mooi.

mvg-Ben

Ben Wegman - 26 mei 2020 - 23:38

Ik kan geen aanvullende relevante gegevens vinden v.w.b. de geboorte op 27 november 1910. En ik deel de opvatting van Ben dat het to mooi past - het gaat zeer vermoedelijk om 1 en dezelfde persoon. Ook bij wijze van uitsluiting: d'r is geen ándere geboorte van een dochter Harris die zou passen te vinden. Maar dat is natuurlijk niet 100% waterdicht.

Een definitief antwoord is wellicht te vinden door de overlijdensactie na te gaan zoeken bij één van de Family Centers van de LDS. Roosjeroos heeft het ons gemakkelijk gemaakt: overlijden Semarang d.d. 9 juni 1922, filmnummer 1357809, aktenummer 53.

Als in die akte een geboortedatum staat (als...) dan betekent een match met de geboorte op 27 november 1910 dat er eigenlijk wel zekerheid is. En een te grote afwijking het omgekeerde.

Disclaimer: ik heb niet voldoende ervaring met dat soort overlijdensaktes om de kans dat er een geboortedatum te vinden is in te kunnen schatten.

-Bart- - 27 mei 2020 - 09:44


Hallo Ben en ook Bart,

Ik ben nog even verder gaan zoeken maar kon geen resultaten vinden die meer licht over deze persoon gaven. 

we houden de bekende informatie voorlopig maar aan.  Bedankt voor jullie moeite.  

bert Schrassen. 

Bert Schrassen - 27 mei 2020 - 17:48







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu