stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Geboortedatum van Petrus Smits gezocht (overleden 15-02-1895 te Karanganjar) [opgelost]


Profiel afbeelding

Beste forumleden,

Ik loop vast bij een van mijn Indische voorouders: Petrus Smits, overleden 15-02-1895 te Karanganjar. Hij was getrouwd met de inlandse vrouw Kemie, die overleden is te Salatiga, datum onbekend.

Ik heb wel info kunnen vinden over zijn kinderen, waaronder zijn dochter Phillemien Smits (geboren 13-10-1887 te Karanganjar) en zijn zoon Hendricus Smits (geboren 29-05-1889 te Gombong), maar dus niet over de geboorte van Petrus Smits zelf. Ik heb ook verder geen gegevens over zijn leven. Hij zou ook in Nederland geboren kunnen zijn.

Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen.

Met vriendelijke groet, Sem Beljaars

Sem Beljaars

Petrus Smits was in ieder geval bij het overlijden militair.

mvg-Ben

Ben Wegman

Deze stamboekinschrijving is mogelijk van een zoon?  Of deze inschrijving

Ben Wegman

Klopt ja, die inschrijving is van zijn zoon Petrus Smits.

Waar heb jij gevonden dat hij een militair was bij overlijden? Want in dat geval kan ik proberen zijn stamboek op te zoeken.

Groeten, Sem

Sem Beljaars

Dit moet de gezocht zijn. Komt uit Tilburg. Stamboekinschrijving

Dat hij militair was toen hij gestorven was staat in de regeringsalmanak Ned. Indie. Maar voor je denk: daar staat blijkbaar alles in. Nee, want men geeft alleen geboorte, huwelijk en overlijden met datum en plaats, maar geen relaties (ouders, partners)

mvg-Ben

Ben Wegman

Beste Sem,

op de reactie van Ben aanhakend, hierbij de geboorteakte van Petrus Smits bij het Regionaal Archief Tilburg, geboren op 30 januari 1850 in Tilburg als zoon van Johannes Smits en Petronella Geboers.

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Indie van Lieshout

Hoi Sem,

mocht deze Petrus Smits uit Tilburg inderdaad je voorouder zijn, dan zijn we familie zie ik nu. De opa van zijn moeder Petronella Geboers was Jan Baptist Geerts, een broer van mijn voormoeder Maria Catharina Geerts.

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Indie van Lieshout

Hij begon zijn diensttijd als plaatsvervanger bij het 5e Regiment infanterie onder nummer 61563

Vervolgens ging hij via het Koloniaal Werfdepot als vrijwilliger onder nummer 80333 naar Indië

Frank Fransz


Bedankt allemaal voor jullie hulp, dit heeft echt enorm verder geholpen. Ook grappig dat je zo ineens verre familie tegenkomt op het internet!

Ik zie dat er ook nog een volledig stamboek is van deze Petrus Smits, dus die ga ik maar eens bekijken in het nationaal archief. Hopelijk staat daar meer in over zijn diensttijd in Indië.

Groeten,

Sem

Sem BeljaarsPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu