stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » Verwantschappen duidelijker in beeld


Profiel afbeelding

Wanneer er in een publicatie op Genealogie Online door de auteur startpunten worden gedefinieerd, zoals een kwartierdrager of stamvader of -moeder, dan geeft Genealogie Online op pagina's van verwanten reeds de verwantschap weer. Tot op heden was dit puur in de vorm van "naam1 is de [relatienaam]  van naam2", vanaf nu wordt daarnaast ook een grafische weergave (in wezen een stamreeks) van de verwantschap getoond. Hieronder een voorbeeld:

 

Zie ook Hoe kan ik startpunten toevoegen?

Bob Coret


Deze grafische weergave vind ik heel mooi, alleen lijkt ie niet altijd te kloppen. Zie bijv. de verwantschap tussen Greetje Berens en Fenne Swennen. Johan Bernard Berens (vader) en Bernard Eilard Wilken (betovergrootvader) ontbreken. Het nummer in het laatste bijschrift (x10) is niet hetzelfde als dat in de kop (x12). De bijschriften/tooltips in de bovenste rij zijn fout. Wat is hiervan de oorzaak?

Na ongeveer 3 rijen in de grafische weergave begint het bijschrift opnieuw bij vader of moeder, dat zie ik ook in in Gedcoms van anderen, bijv. Karel de Grote  Valt hier iets aan te doen?

Pauline BerensPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu