stamboomforum

Forum logoFora » Genealogie Online » Samenwonen is niet gehuwd!!! Maarom dan wel getrouwd vermelden? (opgelost )

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ik publiceer mijn stamboom via Gens Data Pro op Genealogie online.

Bij relatie staat in GDP samenwonen.

Maar in de publicatie op Genealogie Online staat bij gezin getrouwd.

Hoe kan dit?

Met een vriendelijk groet

 

Martien Jonker

Martien Jonker

Dat ligt aan de manier waarop GensDataPro deze gebeurtenis exporteert. Een relatie waarbij is aangegeven dat zij samenwonen krijgt een _LIV tag in het ge-exporteerde gedcom bestand. Andere programma's snappen deze aanduiding niet. Daarnaast exporteert GensDataPro bij samenwonen ook altijd een MARR tag, of dit nu aangevinkt is of niet. Ik moet dit nog steeds een keer als bug aanmelden. Misschien dat Bob bereidt is iets in zijn import code aan te passen waardoor een _LIV tag van een GensDataPro export als "samenwonen" herkend wordt op GenealogieOnline.

Overigens is samenwonen een onbekende relatievorm in de gedcom structuur, vandaar dat elk stamboomprogramma zijn eigen manier verzint om deze gebeurtenis toch te kunnen exporteren.

Groet, Marcel

Marcel Remkes

Hierbij mijn vraag aan de helpdesk van GDP.

Verder hoop ik dat de heren Coret en Wilschut dit probleem oplossen.

 

M.v.g.

 

Martien Jonker

 

Geachte Helpdesk,

Ik exporteer mijn stamboom naar Genealogie Online.

In de relatievorm bij GDP geef ik aan wanneer men is gaan samenwonen.
Echter bij Genealogie Online wordt dit vertaald in een huwelijk.
Dit is onjuist.
Graag aandacht voor deze hinderlijke fout.

M.v.g.

Martien Jonker

Ps Zie ook de discussie op stamboomforum over dit onderwerp.

Martien Jonker

Hierbij de reactie van GDP

 

Geachte heer Jonker, Hartelijk dank voor uw melding. Wij doen ons best om dit probleem zo spoedig mogelijk op te lossen. Met vriendelijke groet, Henk Nieuwenhuis, Serviceteam GensData helpdesk@gensdatapro.ngv.nl Vermeldt altijd Uw versie van GensDataPro en Windows. Belangrijk voor ons antwoord. BELANGRIJK: GEBRUIK BIJ UW ANTWOORDEN ALTIJD DE ANTWOORD (REPLY) MOGELIJKHEID, ZODAT ALLE VOORGAANDE BERICHTEN KUNNEN WORDEN TERUGGELEZEN. Raadpleeg geregeld www.gensdatapro.nl Bij Veelgestelde vragen op de website of bij Help in GensDataPro kan het antwoord op Uw vraag staan. De huidige versie van GensDataPro is 2.9.9.1 Op Ma, 1 februari, 2016 19:10, schreef Martien Jonker:

Geachte Helpdesk, Ik exporteer mijn stamboom naar Genealogie Online. In de relatievorm bij GDP geef ik aan wanneer men is gaan samenwonen. Echter bij Genealogie Online wordt dit vertaald in een huwelijk. Dit is onjuist. Graag aandacht voor deze hinderlijke fout. M.v.g. Martien Jonker Ps Zie ook de discussie op stamboomforum over dit onderwerp.

Martien Jonker

Meneer Jonker,

Ik heb een wijziging aangebracht waardoor Genealogie Online de _LIV GEDOM tag "begrijpt". Kunt u uw publicatie controleren of een en ander goed wordt weergegeven? (Volgens mij gaat het om een persoon die nog leeft dus is alleen in te zien na inloggen op de toegangspoort).

mvg,
Bob Coret

Bob Coret


Geachte Coret, Na het opsturen van een update van de stamboom, wordt samenwonen nu goed weer geven.

Bedankt voor de aanpassing.

Met een vriendelijke groet,

Martien Jonker

Ps. Morgen stuur ik een e-mailtje naar de helpdesk van GDP dat het probleem is opgelost.

Martien Jonker
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!