stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » Spokende aanknopingspunten

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Al maandenlang krijg ik betreffende mijn publicatie "Over de voorouders van Riet en Nel Kockmann uit Mijdrecht" meldingen van tientallen aanknopingspunten met personen uit "Groninger doopsgezinden" van Klaas Pera. Steeds opnieuw blijken deze personen daar helemaal niet voor te komen en krijg ik telkens de melding "file not found" zodra ik in de melding de link van de betreffende persoon naar "Groninger doopsgzinden" aanklik. Het gaat werkelijk over tientallen personen.


De personen uit mijn publicatie zijn noch Gronigers, noch doopsgezind. Ik heb contact gehad met Klaas Pera, die ook geen verklaring heeft.
Tot nu toe heb ik nog steeds alle overeenkomsten netjes afgehandeld, maar nu ik voor de zoveelste keer 40 niet bestaande overeenkomsten zie wordt ik enigszins moedeloos. In de loop van de afgelopen maanden moeten het er ruim over de honderd zijn. Ik heb dit probleem met geen enkele andere publicatie in deze mate gezien, enkel bij hoge uitzondering.


Graag uw advies.

Jan Verkade

Hallo Jan,

Bij mijn website “Groningse doopsgezinden” werkt de maandelijkse lijst van Aanknopingspunten inderdaad helemaal niet. Er is al zeer lange tijd sprake van een dubbele storing:

1. Mijn website is via die service niet toegankelijk. Als foutmelding wordt gegeven: “File not found”.

2. Op de zeer uitgebreide vergelijkingslijst (39.712 aanknopingspunten !!!) worden allerlei personen genoemd, die helemaal niet in mijn bestand voorkomen. Ik heb daarover van meerdere mensen al klachten gehad.

Het probleem is al aangekaart bij Bob Coret, maar nog steeds niet verholpen.

Met vriendelijke groeten,

Klaas Pera

Klaas Pera

De melding "File not found" krijg ik ook telkens als ik probeer 'door te klikken'. En als ik handmatig ga zoeken in de Groninger doopsgezinden tref ik de betreffende personen in het geheel niet aan, zelfs vaak niet eens de gezochte achternaam.

Wel meneer Bob Coret, het lijkt me dan dat u weer eens aan zet bent. Al vaker heb ik bemerkt dat Genealogie Online een erg goede site is, maar dat het steeds mis gaat op het gebied van support. Zozeer zelfs dat er vaak helemaal geen reactie komt van Bob Coret of medewerkers.

Voor mij was dat destijds de reden om mijn Premium abonnement niet meer te verlengen. En andersom zou ik bij een betere support onmiddelijk weer een Premium abonnement nemen.

Met vriendelijke groet,
Jan Verkade.

Jan Verkade

Één maand is het goed gegaan, namelijk in april 2016. Maar nu zijn de niet bestaande aanknopingspunten weer gewoon massaal terug. En weer verwijzend naar de bestanden van de heer Klaas Pera, die er kennelijk ook niet in slaagt om hiervoor aandacht te krijgen.

Hoe mooi de features van "Aanknopingpunten" recentelijk nu ook weer uitgebreid zijn, als ruim de helft van de gemelde aanknopingspunten verwijst naar niet bestaande gegevens, wordt dit een waardeloos hulpmiddel.

Jan Verkade

Gisteren had ik hetzelfde probleem met mijn "Kwartierstaat Van der Sman". Ook ruim 40 personen die niet in het bestand van Klaas Pera voorkomen.

Ria Hendriks

Geachte meneer Bob Coret, het lijkt me dan dat u weer eens aan zet bent. Al vaker heb ik bemerkt dat Genealogie Online een goede site is, maar dat het steeds mis gaat op het gebied van support. Zozeer zelfs dat er vaak helemaal geen reactie komt van Bob Coret of medewerkers.

Voor mij was dat destijds de reden om mijn Premium abonnement niet meer te verlengen. En andersom zou ik bij een betere support onmiddelijk weer een Premium abonnement nemen. Maar zelfs op dergelijke opmerkingen komt geen enkele reactie.

Jan Verkade

Ik heb de vraag nog eens gesteld onder Servicedesk.

Ria Hendriks

Hallo Ria en Jan,

Het lijkt erop, dat bestanden verkeerd aan elkaar worden gekoppeld. Kan die technische storing veroorzaakt worden door het feit, dat ik ooit de titel van mijn website een keer heb veranderd? Als de server nog steeds uitgaat van de eerste titel, wordt het pad niet herkend.

Met vriendelijke groeten,

Klaas Pera

Klaas Pera

Mogelijk, Klaas. Maar het komt mij voor dat jij niet degene bent die dit hoort op te lossen. Als het veranderen van de naam van een bestand de zaak in het honderd laat lopen is het zaak dat de beheerder van de site zorgt dat het weer in orde komt. Maar dat zeiden we in maart ook al.

Jan Verkade


Hallo Jan,

Misschien gebeurt er niets, omdat Genealogie Online te veel een één-mansbedrijf is. Het is inmiddels te groot en te onoverzichtelijk geworden voor één persoon om dit allemaal alleen te runnen.

Met vriendelijke groet,

Klaas

Klaas PeraPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!