stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » Ancestry.com verwijst naar Genealogie Online

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Beste lijstgenoten,

Het is mij opgevallen, dat de Amerikaanse website Ancestry.com al enige tijd verwijst naar websites van Genealogie Online. Volgens mij erkent ze daarmee, dat die sites kwaliteit hebben en betrouwbaar zijn. Het is alleen jammer, dat Ancestry alleen werkt met exacte geboorte-, huwelijks- en overlijdensdata. Van een geschatte datum moeten ze niets hebben.

Met vriendelijke groeten,

Klaas Pera

Klaas Pera

Ik heb met Ancestry Duitsland geen enkel probleem om gedeeltelijke data in te voeren. B.v. alleen het geboorte jaar 1600. Alleen plm. en ca. worden geweigerd.

Met vr.gr. Hans Hertog.

H.M.W. Hertog

Hallo Hans,

Vanuit Zwitserland kreeg ik commentaar van iemand, dat ik een vrouw had laten overlijden op haar derde huwelijksdatum. Ze was namelijk drie keer getrouwd. In mijn bestand stond echter, dat zij overleden was na de derde huwelijksdatum. Ancestry.com laat dan het woordje "na" weg en hanteert de huwelijksdatum als haar exacte overlijdensdatum. Niet helemaal juist, dus.

Met vriendelijke groet,

Klaas

Klaas Pera

Ik zou een verwijzing van ancestry, om bijvoorbeeld de genoemde redenen, nou niet direct opvatten als een keurmerk.

Kasper Ludeman


Hallo Kasper,

Je hebt helemaal gelijk. Misschien zegt dat helemaal niets over de veronderstelde kwaliteit. Het is misschien beter om te zeggen, dat onze websites in het buitenland ook goed worden gelezen. Dan heb ik het een heel stuk afgezwakt, maar waarschijnlijk wel beter verwoord.

Klaas

Klaas PeraPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!