stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » Overeenkomsten in Genealogie Online

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Wat is er veranderd in GenealogieOnline ten aanzien van de overeenkomsten met andere stambomen?

In de afgelopen jaren vond ik elke maand een paar honderd overeenkosten in de maand oktober 2016  zijn er ineens bijna 6000!

Die paar honderd kosten mij een (groot) aantal uren werk (een aantal avonden) om ze te bekijken en te evalueren.

Het in oktober gevonden aantal is echter niet meer behapbaar. Er is geen beginnen aan.

Hans Flipse

Je kwartierstaat loopt door tot Menapius van Menapie, geboren 20 jaar vóór Christus (klik hier). Ik neem aan, dat je die niet zelf in de archieven hebt gevonden, maar dat je die hebt overgeschreven van iemand anders. Zo zullen er nog wel tientallen mensen zijn, die deze meneer Menapius van iemand anders overschrijven. Op die manier kom je natuurlijk makkelijk aan een paar honderd overeenkomsten per maand, en dat aantal zal alleen maar exponentioneel toenemen.

Mijn advies is, om die overeenkomsten te negeren, of je eigen publicatie uitsluitend te beperken tot betrouwbare gegevens, zodat je alleen nog maar overeenkomsten krijgt, die controleerbaar zijn.

Het aardige is trouwens, dat Menapius van Menapie nooit heeft bestaan, maar ontsproten is aan de fantasie van Marcus van Vaernewyck, die een avonturenroman over de geschiedenis van België heeft geschreven.

Jan Clavaux


Het probleem is niet een paar honderd overeenkomsten. Het probleem is dat er in de maand oktober 2016 evenveel nieuwe overeenkomsten waren als in de 2 voorgaand jaren tezamen. En dat terwijl ik in de maand oktober niet of nauwelijks personen aan mijn "Kwartierstaat" heb toegevoegd.

Inmiddels henb ok geconstateerd dat dezelfde overeenkomsten vele malen in de lijst voorkomen. De overeenkomst tussen mijn "Kwartierstaat Hans Flipse" en de  Stamboom Van Meel en Trox": "Mellobaude van Toxandrie" staat er meer dan 60 keer in!

Hans FlipsePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!