stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » Van Microsoft Word Document naar Genealogie Online

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Ik ben al enige tijd bezig om van mijn stamboom-informatie een Word ducument te maken teneinde het als een bijlage digitaal te kunnen versturen.

Kan dit Word document gebruikt worden om mijn stamboom op Genealogie Online te publiceren? Of moet ik dan weer overnieuw met typen beginnen?

Matthew Koster, Ontario, Canada

Matthew Koster


Meneer Koster,

Genealogie Online is in beginsel voor het publiceren van zogenaamde "gestructureerde genealogische data", oftewel gegevens die een computer kan begrijpen omdat het volgens een bepaalde standaard is beschreven zoals GEDCOM. Wel kunnen er bij een publicatie op Genealogie Online (op basis van een GEDCOM bestand) documenten/verhalen worden toegevoegd.

Als u uw gegevens niet in een stamboomprogramma heeft staan en alleen alles bijhoudt in Word dan is Genealogie Online niet de juiste keus. Handiger is om dan het Word bestand op te slaan als HTML en deze op een eigen website te plaatsen of bijv. op Google Sites. Ook zou u het document kunnen opslaan als PDF bestand en dit dan oploaden naar bijv. Scribd.com.

mvg,
Bob Coret

Bob CoretPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!