stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » Genealogie Online publicatie opnemen in profiel DNA service 23andMe


Profiel afbeelding

Als u een DNA onderzoek heeft gedaan bij 23andMe dan wordt u DNA profiel gematcht met de andere DNA profielen in hun database. Op deze manier kunnen zij suggesties geven over mogelijke verwantschap doordat delen van het DNA overeenkomen. De volgende stap is dan om contact op te nemen met die personen en proberen te achterhalen wie de mogelijke gezamenlijke voorouder is.

Wat hierbij helpt is om in het eigen profiel een link op te nemen naar de eigen online stamboom. U kunt dan eenvoudig in de stamboom van de "match" kijken of er bekende namen tussen zitten. Het vastleggen van de link (de Family Tree URL) kan bij 23andMe in het profiel (via Update DNA Relatives Preferences). Genealogie Online is opgenomen als ondersteunde service. Heeft u dus een publicatie bij Genealogie Online, vul dan in uw 23andMe profiel het internetadres in van uw publicatie op Genealogie Online (de startpagina of één van uw startpunten). 

Bob CoretPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu