stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » Contact opgenomen door Amerikaanse dame geeft raar onderbuikgevoel

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Vanmorgen werd er via de contactmogelijkheid van Genealogie Online contact gezocht over één van mijn publicaties "X". Hier volgt de letterlijke tekst van de e-mail, alleen de naam van mijn publicatie heb ik vervangen door "Y":

Hello!
I wanted to thank you for all the research you have done resulting in the compilation of "Y", in which I have found so much information about my family. This publication is very interesting and valuable to me - without your contribution, I probably would've never known anything about my family. I am just wondering, how did you obtain all the data? Do you have original copies of birth/marriage/death certificates? Do you happen to have any pictures or portraits of the family? I am trying to compile a family tree for myself and I really like to have photos and copies of vital records - so if you have any, could you please consider sending them to me?
Thank you again for your wonderful report.
Alexandra

Hallo!
Ik wil u bedanken voor al het onderzoek dat u heeft gedaan, wat resulteert in de compilatie van "Y", waarin ik zov eel informatie over mijn familie heb gevonden. Deze publicatie is erg interessant en waardevol voor mij - zonder uw bijdrage zou ik waarschijnlijk nog nooit iets van mijn familie weten. Ik vraag me af hoe heb je alle gegevens verkregen? Heb je originele kopieën van geboorte- / huwelijks- / overlijdenscertificaten? Heeft u foto's of portretten van de familie? Ik probeer zelf een stamboom op te stellen en ik vind het leuk om foto's en kopieën van vitale records te hebben - dus als u dat hebt, kunt u het me alsjeblieft overwegen om ze naar mij te sturen?
Nogmaals bedankt voor je prachtige rapport.
Alexandra 

Er zat dus een Nederlandse vertaling in de e-mail. De titel gaat over publicatie "X", de tekst over publicatie "Y". Het e-mailadres is van een dame uit Californië.

Ik krijg hier een beetje raar onderbuikgevoel bij, alsof het afkomstig is van een commercieel bedrijf. Of ben ik te paranoïde?

Stefan Lambregts

Het bericht voelt als "standaard", niet erg persoonlijk, ik begrijp je onderbuik gevoel wel. Vooral dat ze alleen haar voornaam noemt en verder totaal geen familienaam is raar. Je hebt haar e-mail adres, ik zou eens kijken in welke familie ze geïnteresseerd is en of ze zelf al iets online heeft staan.

Bob Coret

Ik begrijp dat gevoel ook. Maar het kan ook een standaard bericht zijn van iemand die andere onderzoekers afloopt, en deze vergeten is aan te passen. Het komt niet al te agressief over, dus misschien wel goede intenties. Ik zou haar antwoorden en vragen naar meer namen enz.

Yolanda Lippens

Vertrouw op je onderbuikgevoel. Laat de dame in kwestie eerst maar met informatie over de brug komen die voor jou ook interessant kan zijn. Als ze werkelijk zo geïnteresseerd is in haar familiegeschiedenis, is ze minstens zo bereid om te delen. Laat haar zelf ook vertellen waar zij aansluit op jouw stamboom en laat haar maar een gezinsfoto sturen. Doet ze dat niet, wees er dan van overtuigd dat jouw informatie gebruikt/misbruikt gaat worden voor het op welke wijze dan ook verkopen. Ik heb dit zelf helaas ook meegemaakt. Ik deel mijn info graag met anderen, maar niet als het gebruikt wordt voor meerdere glorie van een ander. 

M.vr.gr. Ageeth Molenaar

Ageeth Molenaar

Ik betwijfel of het een standaardbrief is: LINK

Maar ik zou haar wel eerst enige vragen stellen, om te zien met wie je te maken hebt.

succes

Jan Clavaux

Na wat vragen gesteld te hebben, blijkt zij daadwerkelijk familie van mij te zijn in de 12e graad.

Stefan Lambregts

Leuk toch al is het 12e graad.

Onderbuikgevoel is een nieuw woord voor mij, is hier een ander woord voor?

groeten van een andere dame in California.

Mary

Mary Croes

"Onderbuikgevoel" translates to "gut feeling"

grtn

Jan_K.


Haha, that makes sense. There are a lot of new words since we left 60 years ago.

vr. groet,

Mary C

Mary CroesPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!