stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » Wat na overlijden genealoog


Profiel afbeelding

Beste mensen, wat gebeurt er met de gegevens op genealogieonline wanneer iemand komt te overlijden. Is er een mogelijkheid, dat de gegevens beschikbaar blijven, zodat niet al het werk wat gedaan is verdwijnt?

Misschien kan ik het ergens vinden, maar dan graag een tip waar?

D.v.d.Werff vd Mije

Hoe weet de beheerder of een genealoog is overleden? Hij kan dat niet ruiken. Het lijkt me dus dat als de genealoog iemand de inloggegevens geeft om de stamboom te beheren, de gegevens gewoon online blijven staan.

Annemarie57

Nee, dat hij niet kan ruiken dat iemand is overleden, begrijp ik. Maar als hij daarover een mail krijgt van een nabestaande. Want er kan ook niemand zijn die het wil beheren.

D.v.d.Werff vd Mije

Dan wordt het moeilijk denk ik, maar als het ze niet interesseert hoe komen ze dan op het idee om de beheerder te mailen? Mijn nabestaanden zouden er niet eens aan denken vrees ik.

Annemarie57

Ik denk dat er wel een nabestaande is die allerlei zaken rond internet zal regelen. En dit is er dan 1 van.

D.v.d.Werff vd Mije

De site hoeft natuurlijk niet overgedragen te worden aan een nabestaande. Een vrien(in) kan ook lijkt me. Iemand die wel affiniteit heeft met geschiedenis/genealogie?

Annemarie57

Kortom je moet zelf iets regelen bij het leven. 

J. van der Linden

Je kunt natuurlijk ook gewoon een papieren exemplaar bij het CBG deponeren. Dan blijven de gegevens in ieder geval bewaard. Of aanbieden bij Ons Voorgeslacht voor publicatie op Hogenda of zo.

Annemarie57

Ik herinner me van een paar jaar geleden dat er diverse bijdrages van de site verwijderd waren omdat de emailadressen van die mensen niet meer bestonden, waaruit je misschien zou kunnen afleiden dat zo iemand is gestorven (maar dat blijft onzeker) 

Bij Geneanet verwijderen ze nooit iets (als je het zelf niet doet) en bij Familysearch ook niet.

Leo Bijl

Goed idee van Anne Marie 

J. van der Linden

Ik heb van een stamboommaatje begrepen dat het CBG geen papier meer wil hebben. Ze hebben wel een digitale mogelijkheid. Maar die vond ik lastig. En die moet je dan bijhouden. Ik weet niet of het een idee is dat na overlijden stambomen digitaal van genealogieonline naar het CBG gaan. Bob Coret heeft al zoveel mooie schakels gemaakt. We krijgen er allemaal eens mee te maken. En uiteraard mag er een eenmalige vergoeding voor gevraagd worden..

D.v.d.Werff vd Mije

Ach ik woon in Frankrijk dus Après moi le déluge. 40 jaar onderzoek naar de haaien, hoewel niet helemaal, ik heb veel gepubliceerd en de rest: puur om mijn ego te plezieren. Ik weet het dan toch niet meer.

Annemarie57

Wie een uitgewerkte genealogie heeft gemaakt en afgerond, kan die ook als titel deponeren in de koninklijke bibliotheek (dat kan tegenwoordig ook digitaal!). 

Leo Bijl

Wanneer Genealogie Online een bericht ontvangt van een nabestaande van een overledene (vaak via het e-mailadres van de overledene) dan volgt de vraag aan de nabestaande wat er met de publicatie op Genealogie Online moet gebeuren. De keuze is verwijderen of laten staan. Als de keuze valt op laten staan wordt wel de contact mogelijkheid verwijderd en voor de naam van de auteur komt "wijlen" te staan.

Bob Coret


Hartelijk dank voor dit antwoord. Dit is een prima oplossing. De gegevens gaan dan niet verloren.

D.v.d.Werff vd MijePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu