stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » Beginnen van stamboom

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik wil mijn familie stamboom aanmaken maar ik krijg hem niet opgestart/

Aad de Nobel

Kunt u iets meer informatie geven? 

mvg-Ben

Ben Wegman

Onderaan bij Genealogie Online staat een link naar de veelgestelde vragen, daar staat de procedure uitgelegd, soms ook met video's.

J.A. van der Ent

Ik wil mijn stamboom opstarten maar het lukt mij op geen enkele wijze. Ik kan wel mijn familienaam invoeren maar dan kom ik in de stambomen van anderen terecht die ook gedeelten van mijn familieleden in hun stamboom hebben staan. Maar ik wil dus mijn eigen stamboom opstarten.

Aad de Nobel

Je kunt hier geen stamboom opbouwen, enkel publiceren wat je in een genealogisch programma invoert, lees: https://www.genealogieonline.nl/mogelijkheden.php

Een goed gratis genealogie programma is bijvoorbeeld Aldfaer.

J.A. van der Ent

Hallo Aad, als eerste "van Harte welkom" op onze site "Stamboomforum", Om toch een beginnetje te maken met je stamboom, heb ik het e.e.a. bekeken op enkele genealogische site's. IK heb voorlopig in ieder geval drie verschillende schrijfwijze's van de familienaam: de Nobel gevonden, en wel, de Nobel met 2108 resultaten, den Nobel 68 en den Noobel 8 resultaten. En als volgt verdeeld over de meest gevonden  Provincie's.

Voor: de Nobel      Limb. 2, Gr.4, Ov.5, Fr. 6, Zeel. 7, Gld.16, N.B.27, Utr.35, N.H. 630, en Z.H. 1183.

Voor: den Noobel  Z.H.6, en Utr. 2.

Voor: den Nobel    Z.H.46, Utr.13, en N.B. 6.

Het hoogste aantal van de familienaam de Nobel , was in Z.H. (1183) en N.H (630)

In Z.H. kwamen de volgende plaatsnamen het meest voor : Leiden, Sassenheim, Warmond, Voorhout en Rijnsburg enz.

In N.H. kwamen de volgende plaatsnamen het meest voor : Haarlem, Nieuwer-Amstel, Bloemendaal, Beverwijk, Heemstede, Velsen, Alkmaar, Hilversum, Zandvoort en Heiloo enz.

Ook, maar dan in mindere aantallen: Rotterdam, 's-Gravenhage en Amsterdam enz.

Als je wat informatie van o.a. je grootouders heb, namen, geh. met wie en wat data, zijn we best genegen om je te helpen met het eerste stukje onderzoek.

Aad, we zien je reactie wel weer.

Even nog een aanvullende opmerking, er mogen hier geen vermeldingen worden geplaatst van personen die nog in leven zijn, dit i.v.m. de privacy wetgeving.

DHv. E.

Bedankt voor alle tips en raadgevingen. Ik heb mijn familie gegevens van heden tot ongeveer 1640 behoorlijk compleet. Die gegevens wil ik nu in een stamboom verwerken. Ik heb dank zij jullie hulp de gegevens van mijn opa en oma kunnen invoeren. Maar het lukt mijn niet om hen als echtpaar aan elkaar te koppelen. In de linker kolom staan wel echtgenote en daaronder kinderen etc. Maar ik kan daar niet op vermeld krijgen. Alvast bedankt voor de hulp om dit aan mij te leren.

Aad de Nobel

Fijn al u dat wil doen:

Gegevens van mijn opa zijn: Hendrik Willem Marie de Nobel. geboren te Delft op 14 juni 1876 en overleden te 's-Gravenhage. op 19 februari 1977.

Hij is op 14 juni 1876, te Delft gehuwd met

Martina Snel, geboren te Delft, op 4 januari 1875 en overleden te Rijswijk (Z-H), op 9 maar 1932

Aad de Nobel

Er is een foutje in je huwelijksdatum geslopen. 

  • nummer 56
  • type Huwelijksakte
  • plaats Delft
  • datum 14-04-1897

mvg-Ben 

Ben Wegman


Gaat dat over Aldfaer? In Adfaer kun je veel met de rechtermuisknop doen.

J.A. van der EntPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!