stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » Foto's toevoegen aan stamlijst bij persoon [opgelost]


Profiel afbeelding

Hallo allemaal,

 

In verschillende stambomen zie ik dat men foto's heeft toegevoegd bij een persoon. Deze foto is dan ook te zien als je bij een nakomeling kijkt. Ik weet niet hoe dit moet, dus hoe zorg je ervoor dat een foto van een voorouder ook zichtbaar is in een stamboomlijstje ('Voorouders en nakomelingen van') zoals hieronder? Alvast bedankt!

 

https://www.genealogieonline.nl/stamboom-yolanda-lippens/I103.php

 

Met vriendelijke groet,

Bas van der Heide

Bas van der Heide

Via Publicatie Beheren kan je via de groene button Afbeeldingen apart uploaden.

Yolanda Lippens

Ik weet hoe ik afbeeldingen moet uploaden, maar hoe krijg ik kleine versies van deze afbeeldingen in de lijst met voorouders, zoals bij uw boom onder het kopje 'Voorouders (en nakomelingen) van Wilhelm van Eunen', zie de link in mijn bericht hierboven.

 

Als ik vrij een afbeelding upload krijg ik een melding dat de afbeelding niet gekoppeld is aan een persoon en is de enige mogelijkheid om deze te verwijderen.

Bas van der Heide

Het is alweer een tijdje geleden dat ik dit heb gedaan, maar ik kan me herinneren dat ik na deze stap van Afbeeldingen in een soort van Wizard kwam waarbij ik nog een aantal stappen moest doen. Toen heeft m'n computer een paar uur staan 'pompen' waarna alles zo is zoals het nu is.

Ik heb overigens wel eerst een Gedcom maakt inclusief afbeeldingen. Dus die moet je dan wel hebben anders valt er niets te uploaden/koppelen.

Yolanda Lippens

Die eerste stap heb ik sowieso al goed, mijn GEDCOM is inclusief afbeeldingen.

 

Misschien is deze Wizard nu verdwenen, ik heb onder het groene kopje afbeelden in ieder geval alleen de mogelijkheid afbeeldingen die nog niet op de server geupload zijn te uploaden en bij te werken door ze te verwijderen. Ik kijk nog even verder, maar ik denk dus dat de Wizard is verdwenen.

Bas van der Heide

Ik zeg een soort van 'wizard' maar het zouden ook zomaar stappen geweest kunnen zijn die ik handmatig via buttons moest doen, ik weet het helaas niet meer.

Zie je geen mogelijkheid om na het uploaden te koppelen o.i.d.?

Ik ga binnenkort mijn gedcom verversen en zal dan kijken of ik die stappen m.b.t. de afbeeldingen kan/moet herhalen.

Yolanda Lippens

Ik zie verder geen mogelijkheden, alleen uploaden van bestaande bestanden die al in je geuploadde GEDCOM stonden.

 

Bent u er inmiddels achter hoe het wel zou moeten?

Bas van der Heide

Het is toch te gek voor woorden dat een simpele verversing van een gedcom zoveel complicaties met zich mee brengt voor wat betreft de (reeds ge-uploade) afbeeldingen (2286). Niet gekoppeld aan een persoon....verwijderen!. Zijn dit dan afbeeldingen die bij de éérste gedcom niet zijn meegenomen of wellicht na het uploaden alsnog zijn verwijderd ? Het blijft een "crime" voor vooral ouderen (half digibeten), om zonder complicaties een acceptabele publicatie op Genealogie Online te kunnen plaatsen.

Groet

Jos

Jos Tichelaar....

En wederom alle foto's opnieuw geupload....en weer een bericht dat ze niet gekoppeld zijn aan een persoon. Dit terwijl alle 2286 foto's al in de publicatie zichtbaar zijn geweest, maar om een of andere reden nu niet meer....De teleurstelling is groot....vooral omdat ik me in de steek gelaten voel.

Jos

Jos Tichelaar....

Beste Jos,

Ik zal je vraag verder oppakken.

Onderstaand antwoord heeft Bob in een andere post gezet. Hopelijk heb je daar iets aan?

Heb je nog de beschikking over alle foto's? Heb je al eens geprobeerd om alle foto's opnieuw te uploaden? Soms is helemaal overnieuw beginnen vaak het beste. Dus gedcom verwijderen en dan overnieuw uploaden.

Lees even onderstaand bericht. Laat daarna even weten hoe dit gaat. Zo niet, stuur me dan een PB met je telefoonnummer.

 

In een GEDCOM bestand zitten geen afbeeldingen, alleen referenties naar afbeeldingen. Als u uw GEDCOM bestand publiceert op Genealogie Onlie dient u dus los de afbeeldingen nog te uploaden. Hierbij dienen de bestandsnamen van de afbeeldingen overeen te komen met de bestandsnamen zoals deze in het GEDCOM bestand staan genoemd.

Genealogie Online geeft op de Afbeeldingen pagina feedback over de afbeeldingen. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

  • Afbeeldingen die gepubliceerd kunnen worden > Niet aangeleverd (er staan in het GEDCOM bestand bestandsnamen van afbeeldingen genoemd, maar deze bestanden zijn nog niet geupload)
  • Afbeeldingen die niet gepubliceerd kunnen worden > Ge-upload, verkeerd bestandstype (er kunnen alleen afbeeldingen gepubliceerd worden van het type jpg, bmp, png, gif en pdf)
  • Afbeeldingen die niet gepubliceerd kunnen worden > Ge-upload, niet gekoppeld (er zijn afbeeldingen geupload naar Genealogie Online, maar de bestandsnamen komen niet in het GEDCOM bestand voor)

Yolanda Lippens

Dag dag,

Helemaal overnieuw alles uploaden heeft geholpen.

Met dank

Jos

Jos Tichelaar....


Dat is fijn om te horen!

Yolanda LippensPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu