stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » privacywetgeving / stamboom plaatsen [opgelost]


Profiel afbeelding

Mag ik een link hier neerzetten van mijn website met mijn stamboom? Ik heb mijn gegevens allemaal in een Word bestand gemaakt, maar is in HTML geplaatst.

Ik weet nl niet of ik met de "privacywetgeving" van de gegevens die ik heb alles (na 1900) moet afschermen. Ik kan dit het beste laten zien mbv een link naar de betroffen webpagina.

Bij voorbaat dank,

Rene Lauret

R. Lauret

Ook ik zit met het privacy probleem. Tenminste als het een probleem is. Ik heb een eigen site en heb daar op mijn genealogieen en kwartierstaten gezet. Moeten die allemaal bewerkt worden zodat daar geen  nog levende personen op staan? Graag advies.

Groeten,

Bram de Roo

Bram de Roo

Ik denk dat u ze inderdaad moet bewerken, tenzij u van de levende personen toestemming hebt hun gegevens te publiceren. Hoe zou u het vinden als u uw eigen naam, geboortedatum etc. zo maar ergens op internet tegenkomt zonder dat u weet dat iemand die geplaatst heeft?

L. Loef


Beste R, nee, het is niet handig dit zo te doen. Waarom maak je geen gratis gebruik van www.genealogieonline.nl, een zusterdienst van dit stamboomforum. Dan heb je geen zorgen over privacy, want die worden sowieso verborgen bij mensen die nog in leven zijn.

Daarbij is het omzetten van een word bestand naar HTML geen handige manier. Je stamboom op genealogie online zetten is misschien even een klusje, maar dan heb je alles wel netjes uitgewerkt, én kan je statistieken en diagrammen maken.

Yolanda LippensPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu