stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » M?lheim an der Ruhr [opgelost]

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Bij mijn publicatie zie ik op: https://www.genealogieonline.nl/genealogie-scholl/I3.php

Zij is geboren op 25 april 1921 in M�lheim An Der Ruhr, Nordrhein-Westfalen, Duitsland

In mijn gedcom staat: Mülheim an der Ruhr.

De umlaut gaat dus niet goed, en waarom "An Der"

Gerrit Scholl

Gerrit Scholl

Beste Gerrit,

Deze toevoeging is nodig, want in Duitsland zijn meerdere plaatsen, die Mühlheim heten, bijvoorbeeld Mülheim am Main.

Even Google of google maps intikken en de vraag stellen Mühlheim.

Groeten van Terkos

Terkos

Beste Terkos,

Ik heb mijn vraag kennelijk niet duidelijk gesteld.

De vraag is waarom de u met umlaut niet goed wordt weergegeven, ik zie een wybertje met een vraagteken.

De tweede vraag was waarom "An Der" met hoofletters geschreven wordt terwijl in mijn gedcom kleine letters staan.

Of ben ik hier aan het verkeerde adres. Het zijn eigenlijk meldingen van iets dat fout gaat.

Valt verder weinig over te discussiëren. Bestaat er zoiets als een helpdesk voor Genealogie Online ?

Groeten, Gerrit.

Gerrit Scholl

Het ligt in ieder geval wat de hoofdletters betreft niet aan jou.

Alle mensen, die via GEDCOM "Mülheim an der Ruhr" uploaden,
zien dat vervolgens op Genealogieonline terug als "An Der Ruhr"
zie LINK (tenzij het in een begeleidende tekst voorkomt)

Het wybertje duikt ook in diverse publicaties op LINK,
maar vreemd genoeg niet consequent en heel sporadisch.

P.S. Het is niet bepaald een nieuw probleem en echte oplossingen
lijken er niet te zijn: https://www.stamboomforum.nl/servicedesk/2/56606/0

Uitgeschreven lid

Ik zie nu dat dit eerder aan de orde geweest is. Het lijkt mij niet zo'n groot probleem om dit op te lossen, maar kennelijk gebeurt dat niet.

Verwijzen naar het toevoegen van een e i.p.v. een umlaut zoals in het Duits vind ik geen oplossing, want het zelfde probleem zie ik ook bij Oost-Indië, en ik verwacht het ook bij b.v. Mariënberg, dus niet alleen in andere talen.

Iedereen hartelijk bedankt voor de reacties,

Gerrit.

Gerrit Scholl

Ik had dit ook gemeldt via en ander kanaal en krijg nu antwoord van Bob Coret als volgt:

De diacritische tekens in plaatsen vanuit GensDataPro gaan nu goed, zie https://www.genealogieonline.nl/genealogie-scholl/I3.php
​==

Dat lijkt dan opgelost, Mülheim an der Ruhr en Oost-Indië worden nu goed weergegeven, ook "an der" met kleine letters, BRAVO.

Dan denk ik dat de problemen genoemd in https://www.stamboomforum.nl/servicedesk/2/56606/0​ wellicht ook opgelost zijn.

Zal daar een verwijzing toevoegen.

Hoe geef ik bij een onderwerp aan dat het opgelost is ?

Gerrit Scholl

Gefeliciteerd

Ga naar je originele vraag bovenaan, klik op "bewerk" en je kunt "opgelost" in de titel opnemen

Uitgeschreven lid

Beste Gerrit,

De oorzaak van je wybertjes is het volgende:
De umlaut wordt niet altijd goed weergegeven omdat er verschillen zogenaamde character-sets ofwel lettertekens in omloop zijn en niet alle programma's maken gebruik van dezelfde set. Kijk eens op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Tekencodering 

Je kunt dit probleem voor de Duitse umlaut het makkelijkst omzeilen door de letter "e" achter de betreffende klinker te plaatsen ter vervanging van de umlaut, dus Mülheim wordt dan Muelheim, Köln wordt Koeln (of in het Nederlands: Keulen). Dit is een gangbare werkwijze die door iedereen herkend word. 

Jan Verkade


Beste Jan Verkade,

Dat met die character-sets is mij helemaal duidelijk.

Zoals ik al eerder aangaf bij dit onderwerp ben ik geen voorstander van uw oplossing. Ik houd er meer van om het probleem in de kern aan te pakken, zodat het zich in de toekomst niet meer voordoet, in plaats van de eindgebruikers te adviseren er maar op één of andere manier omheen te werken. En zegt u nou zelf, gaat u echt Oost-Indië, Mariënberg, Sint Odiliënberg, etc. - allemaal puur Nederlandse namen - allemaal schrijven met een extra e i.p.v. de e met puntjes?

Verder vraag ik mij af of voor u misschien het probleem nog niet opgelost is, want dan zou de keuze van browser misschien toch nog een rol kunnen spelen. Ik heb hier twee voorbeelden waar het fout ging, maar nu - bij mij in ieder geval - opgelost is. Ik gebruik Edge als browser.

Mülheim an der Ruhr: https://www.genealogieonline.nl/genealogie-scholl/I3.php

en Oost-Indië: https://www.genealogieonline.nl/genealogie-scholl/I28.php

Als het er bij u nog niet goed uitziet is het misschien toch nog niet helemaal opgelost.

Met vriendelijke groeten, Gerrit.

Gerrit Scholl







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!