stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » Beginner wil beginnen met een persoon om een bestand op te bouwen in genealogie online


Profiel afbeelding

Ik ben net begonnen met Genealogie online. Ik heb me geregistreerd en wil beginnen. Nu wil ik geen gedcom bestand uploaden, maar met één persoon beginnen en zo verder uitbouwen. Wie kan me helpen?

Roel de Ruiter

Roel de Ruiter

Begin eens met het gratis programma Aldfear. Het gebruikersvriendelijk en simpel 

J. van der Linden

Ik ben ook begonnen met handmatig invoeren. Ik heb Myheritage.nl gebruikt.

Je kunt dan overzichtelijk de stambomen stap voor stap opbouwen en je krijgt tips via de

smart matches. Die zijn erg handig en hebben mij veel info opgeleverd.

Vervolgens kan je dan exporteren in gedcom formaat.

Via genealogie on line kan je dan verder. Je klrijgt dan ook tips .

Ik vind de uitvoer van myheritage mooier en uitgebreider.

Uitgeschreven lid

Hallo Roel

 

alle begin is lastig maar het gaat vast goed komen ! Genealogie is niet bij uitstek een programma om persoon-voor-persoon je stamboom te 'bouwen' . Je kunt het beste het 'handwerk' ( danwel het buk-aanvullen van je gegevens via een GEDCOM bestand) in een apart Genealogieprgramma doen. Er zijn er meerdere op de markt en op de site waar je nu bent kun je onder 'FORA' een forum zien waarin verschillende Genealogische software programma's besproken worden. 

Zodra je de nodige gegevens hebt ingebracht maak je in het door jou gebruikte softwareprogramma een exportbestand in GEDCOM format. Dat bestand kun je dan 'inlezen' in GenealogieOnline en  enkele minuten of uren later  kun je het gepubliceerd en wel terugvinden op de site van GenalogieOnline en als iemand een zoekopdracht op bijv Google zet met gegevens die jij hebt gepubliceerd  vind je die dan ook terug in de zoekresultaten.

 

Kortom: het is dus een samenwerking tussen je eigen Genealogieprogramma waarin je je gegevens opvoert en verwerkt in combinatie met Genealogie Online voor het publiceren

 

Hoop dat dit je verder zal helpen

 

Marcel de Ruiter 

Marcel de Ruiter

Ik zoek een gebruiksvriendelijk programma om een stamboom te maken. my heritage is mij te duur en adfear krijg ik niet het plaatje zoals ik in my heritage zie als ik mijn stamboom aanklikt helluuuup

J.Vroegop


Family Tree Builder van MyHeritage is gratis, en bedoeld om op je eigen PC te gebruiken. Het werkt dus niet via hun internet omgeving en als je niet hun betaalde dienst afneemt, dan je hebt dan ook niet alle mogelijkheden van hun website omgeving.

Is verder een prettige en gebruikersvriendelijke tool.

https://www.myheritage.nl/family-tree-builder

A van Egmond (nieuw)
Dit onderwerp is gesloten, omdat de gebruiker die dit onderwerp startte zich heeft uitgeschreven. U kunt dus niet meer reageren.