stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » Overnemen gedcom in stamboom [opgelost]


Profiel afbeelding

Het is maar een vraag:

Waarom worden uur en datum van aangifte geboorte en overlijden niet in de stamboom vermeld, hoewel deze wel in de gedcom staan? 

J.A.J.de Klark

De tijd van een gebeurtenis is geen standaard GEDCOM waarde. Aldfaer heeft hier een speciale tag voor gemaakt: _ALDFAER_TIME. Het resultaat van deze Aldfaer specifieke tag is dat deze door andere stamboomprogramma's en websites niet standaard wordt begrepen. Import van uw GEDCOM in een andere stamboomprogramma zal hoogstwaarschijnlijk betekenen dat deze waarden verloren gaan.

Ik zie dat deze tag voorkomt in meerdere GEDCOMs. Voor mij reden om Genealogie Online aan te gaan passen, zodat _ALDFAER_TIME wel begrepen wordt en deze waarden getoond gaan worden. Zodra dit erin zit zal ik uw publicatie (en alle andere Aldfaer publicatie) bijwerken en een seintje geven.

mvg,
Bob Coret

Bob Coret

Voor de registratie van geboorte en overlijden (het tweede deel van uw vraag) moet er ook een en ander worden aangepast omdat hiervoor een constructie wordt gebruikt (1 EVEN / 2 TYPE birth registration) die Genealogie Online ook nog niet ondersteund. Ook hier geldt dat ik de constructie ook bij veel andere Aldfaer publicaties zie en ik Genealogie Online op dit punt zal uitbreiden.

Bob Coret

De registratie van geboorte/overlijden alsmede de tijd worden nu ook weergegeven, zie bijv. https://www.genealogieonline.nl/stamboom-de-klark/I5.php

Bob Coret


Bob bedankt voor deze aanpassing.

Ben er echt blij mee.

J.A.J.de KlarkPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu