stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » referentie van informatie


Profiel afbeelding

Beste Genealogie online,

Ik heb gister een nieuwe versie van mijn genealogie ge upload.

Vanmorgen eens kijken hoe het er op staat.

Het volgende viel mij op:

- zoek naar familienaam Kostelijk

- ik kom op naam Dirk Kostelijk (genealogie Snikkers en van het Hof)

- het blijkt dat de informatie van deze Dirk onvolledig is (geen exacte geboorte datum en ouders zonder data)

- mijn data zijn wel compleet.

- is het mogelijk om bij dezelfde persoon in meerdere databases te verwijzen naar de meest complete (want waarschijnlijk meest accurate info)

- een andere suggestie zou zijn te verwijzen naar de site met meeste personen met naam Kostelijk (want ws bron van onderzoek en dus verder gerechercheerd.

 

Succes

 

Dick

Dick Kaas

Beste Dick, interessante vraag. De koppelingen die er worden gemaakt zijn vanuit alle andere stambomen met dezelfde overeenkomsten. Het kan dat anderen niet over alle gegevens beschikken zoals jij. Dan krijg je wel een koppeling, maar geen extra informatie.

Genealogie Online geeft wel de koppelingen met scans van gerelateerde personen. Dat zijn bronverwijzingen vanuit de archieven waar die namen in voorkomen (let wel: die zijn getranscribeerd).

Als jouw publicatie meer informatie bevat dan die van een ander, dan ontvangt die ander - als hij daarop geabonneerd is - een nieuwsbrief met een melding dat er nieuwe gerelateerde informatie is gevonden (die van jou).

Yolanda Lippens

Beste Yolande,

Dank voor snelle reactie. Ik snap die reactie maar dat lost de informatievraag van een willekeurige gebruiker niet op; die krijgt met deze doorverwijzing niet de (beste) informatie waar deze naar op zoek is.

Vandaar de suggestie om primair te kijken in database waarin het aantal personen met de gevraagde achternaam het grootst is. (meest waarschijnlijk dat dit een echte onderzoeker is van zo'n familienaam (alhoewel 'verzamelaars van anders werk' hoger zullen uitkomen))

[ik weet natuurlijk niet hoe de selectie nu tot stand komt maar volgens mij kunnen de criteria beter.]

Dus graag ter overdenking hoe criteria beter kunnen

 

Dick

Dick Kaas

Het gaat er bij Genealogie Online om dat álle matches worden getoond. Dus ook die stambomen die weinig overeenkomsten hebben. Het enige wat zou misschien beter zou kunnen is dat de stamboom/men met de meeste matches bovenaan de lijst komen te staan. Maar dat wil ook niet zeggen dat dat de beste matches zijn, want er kan van alles bijgevoegd zijn die niet correct zijn.

Ik zal eens overleggen hoe die sortering is en of de 'meeste matches' dan bovenaan kunnen komen. Ik kom daar op terug.

Yolanda Lippens


Hoi Dick, het heeft even geduurd, maar we hebben je voorstel bekeken. Allereerst is er bovenin de zoekbalk een selectiepijltje met Publicatie. Daar kan je zien van hoog naar laag hoeveel matches er zijn per stamboom.

M.b.t. de sortering daaronder; dit is bewust zo gemaakt dat de eerste de meeste 'verschillen' heeft, omdat die publicatie het meest interessantst kan zijn. Dus als er 10 personen aan de rechterkant staan, dan zou je dus 10 personen kunnen toevoegen in je eigen stamboom.

Hopelijk is dit duidelijk genoeg, zo niet, laat het dan weten.

Yolanda LippensPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu