stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » Tekst toevoegen aan de afbeelding van een akte?


Profiel afbeelding

Is het mogelijk aan een akte (de afbeelding van een akte) een tekst (verhaal) toe te voegen?

Hoe moet dat dan?

Peter J. Veger

Peter J. Veger

Ik weet niet precies hoe u bedoelt maar bijv. in een word document de afbeelding invoegen en uw verhaal toevoegen ofwel met een fotobewerkingsprogramma tekst aan de afbeelding toevoegen, kan bijv. met bijv. paint.

Heidi Jonkman

Interessante vraag. In een afbeelding kan je in principe geen tekst kwijt, juist omdat het een plaatje is als jpg of png.

Wat wel zou kunnen is in de eigenschappen van dat bestand bij Details opmerkingen te plaatsen. Maar dat is niet echt voor altijd zichtbaar, tenzij je in de verkenner de kolom 'Details' bij de bestanden toevoegt. Dit is dan de weergave als 'Details' waar de kolom 'Opmerkingen' zichtbaar moet zijn.

Op zich is het technisch wel mogelijk.

Yolanda Lippens

Het zal ook afhangen van het gebruikte lokale stamboomprogramma. In Aldfaer bijvoorbeeld kan na het invoegen van een afbeelding in het tabblad "Persoon" direct in de witte balk onder de afbeelding een niet al te lange beschrijving worden toegevoegd. In Genealogie Online verschijnt die bij het openen van de afbeelding dan in een balk boven de afbeelding. Een uitgebreider verhaal kan toegevoegd worden in de notities van het tabblad, dat verschijnt in GO dan onderaan de persoonspagina.

Henk Beindorff


Klopt, ik doe dat ook in mijn software van Fam. Tree Builder. Ik upload het JPG bestand (b.v. screenshot van een akte of foto) in het profiel van de persoon waarna ik in het profiel notities kan vermelden.

Ik had deze mogelijkheid niet eerder genoemd, omdat Peter vroeg om het direct aan een bestand toe te voegen. Als ik namelijk mijn FTB zou de-installeren, dan zou ik de teksten wel kwijt zijn (tenzij ik mijn gedcom weer heb geupload naar GO natuurlijk).

Yolanda LippensPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu