stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » Volgorde meerdere huwelijkspartners chronologisch? [opgelost]


Profiel afbeelding

Is het mogelijk om de volgorde, dus ook de nummering, van de eventuele meerdere huwelijken van iemand chronologisch te maken: het oudste/eerste huwelijk het eerst, etc.?

Nu wordt de volgorde van opsomming, met bijbehorende (verwarrende) nummering, bepaald door de volgorde van invoeren. Dat is niet logisch.

Mario Caffa

Als de verschillende huwelijksdata bekend en ingevoerd zijn zou het gebruikte stamboomprogramma ze automatisch chronologisch moeten sorteren. Aldfaer doet dat in elk geval wel. Als een of meer huwelijksdata (nog) niet bekend zijn is het vaak wel mogelijk om een laatst mogelijke datum te bepalen, bijv. die van het volgende huwelijk, de geboortedatum van een kind uit het huwelijk waarvan de datum (nog) onbekend is of de overlijdensdatum van de partner die niet het volgende huwelijk aanging, resp. een vroegst mogelijke datum op basis van latere gebeurtenissen. Zo'n datum kan dan ingevoerd worden in de vorm "<dd-mm-jjjj" resp. ">dd-mm-jjjj" (of alleen ",jjjj" resp. ">jjjj"), hetgeen in Genealogie Online verschijnt als "... is getrouwd voor, resp., na dd maand jjjj (of alleen jjjj)". Ook voor andere gebeurtenissen als geboorte en overlijden werkt het zo.

Henk Beindorff


Henk Beindorff, hartelijk dank voor uw reactie. Het triggerde mij om de oplossing te zoeken in mijn stamboomprogramma (Family Tree Builder). En ik heb daar de oplossing gevonden! Voor geïnteresseerden: bij Beheer van huwelijkspartners is de volgorde te wijzigen.

Mario CaffaPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu