stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » Zin of onzin van vermelding biologische ouders [opgelost]


Profiel afbeelding

Ik heb er moeite mee om Genealogie Online op dit punt aan te passen. Het zou neer komen op het negeren van bepaalde waardes in GEDCOM bestanden van Aldfaer gebruikers.

Andere stamboomprogramma's maken van een ouder-kind relatie niet automatisch biologisch. De waarde PEDI wordt niet gebruikt tenzij het uitdrukkelijk gaat om biologische ouders, pleeg- of stief ouders.

En ook, als Genealogie Online deze aanpassing doet voor Aldfaer GEDCOM's en u gaat naar een ander stamboomprogramma of dienst dan zal deze ook weer de PEDI waardes van Aldfaer overnemen.

Kortom: het probleem ligt bij Aldfaer en zou daar dus aangepast moeten worden.

Voor het Aldfaer team (en wijs hen hier vooral op):

  • Wanneer de ouder-relatie "eigen" is, voer dan geen PEDI birth uit in het GEDCOM bestand.
  • Voeg een waarde "Biologisch" toe, voer dan PEDI birth uit in het GEDCOM bestand.
  • Verwijder de waar "Wettig", deze is in GEDCOM 5.5.1 niet gedefinieerd.

Bob Coret

Beste heer Coret,

Hartelijk dank voor u duidelijke uiteenzetting. N.a.v. uw antwoord lijkt het mij duidelijk  het probleem aan "aldfaer" moet worden voorgelegd. Ik heb het probleem voorgelegd via het aldfaer forum.

Heidi Jonkman

Reactie van de zijde van Aldfaer.....


"Dag Heidi,

Het lijkt me beter dat de heer Coret de The FamilySearch GEDCOM 5.5.1 Specification Annotated Edition er nog eens op naslaat. Dat is de editie waaraan hij als reviewer zijn persoonlijke medewerking heeft verleend en die hij dus goed zou moeten kennen. Daarin is namelijk niets terug te lezen van wat de heer Coret in zijn reactie aan jou beweert. Ook in de door de heer Coret gepropageerde en door hem gereviewde specificatie van GEDCOM 5.5.5 (die overigens door een particulier is bedacht en daarom door geen enkel stamboomprogramma wordt ondersteund) staat niets dat zijn reactie staaft. Kortom, Aldfaer voldoet gewoon aan de standaard.

Ik begrijp uit de reactie van de heer Coret dat hij Genealogie Online niet op dit punt wil aanpassen. Sneu voor zijn gebruikers. Wij willen je daarentegen wél helpen. In de volgende versie van Aldfaer hebben we de oplossing voor je.

Met vriendelijk groet,
Anne van der Ploeg
Aldfaer-team"


Misschien is het beter als de heren Coret en van der Ploeg met elkaar in overleg gaan? Maar blijkbaar zit er een oplossing binnen aldfaer aan te komen.


Met vr. groeten
Heidi

Heidi Jonkman

Ik heb het programma Réunion en daar doet zich het zelfde voor!

Tineke Veenendaal


Bob heeft gelijk en zou zich op glad ijs begeven. Versie 5.5.1 is de enige geldige versie; of zelfs dat niet ?.

Waar staat wat een geldige versie is en door wie is die dan geautoriseerd, zodat die norm dan ook gehandhaafd blijft en kan worden, zodat er ook aan gerelateerd kan worden.

Genealogieland als computerprogramma is de weg in deze kwijt door zelf tags te definiëren en soms ook de verkeerde versie als standaard te zien.

Men holt elkaar achteraan om maar enige ondersteuning in elkaars eigen versie te blijven geven.

Als ze zelf nou eens beginnen op te schrijven welke versie ze denken te ondersteunen (?)

Bij mijn weten is zelfs 5.5 de enige constant onderhoudende bron (geweest).

Al het andere is wat mij betreft niks geldend, of laat maar zien waar dat staat.

Komt verder nog in dit verhaal van registreren:

Genealogie was vroeger een relatie van papieren, waaruit conclusies werden getrokken en wettig werden gearchiveerd door de ambtenaar.

Niks biologisch dus, maar een registratie dus naar volgens zeggen van....

Een ieder die iets anders wil dan wettig verwantschap, kan dit het beste als NOTE opnemen bij betreffende personen.

H.SchilderPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu