stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » Laat een prachtig boek maken van je stamboom


Profiel afbeelding

Wisten jullie dat je van je stamboom een prachtig boek kunt laten maken op Genealogie Online?

Zie hieronder mijn artikel met uitleg.

https://www.yory.nl/boek-van-stamboom-maken/

Yolanda Lippens

Yolanda, ik vind je afbeelding van de pagina's (met alleen een kwartierstaat) nogal saai ogen en de foto's erg klein. Zou je een voorbeeld kunnen laten zien van een of twee dubbele pagina's waarin enkele van de in je artikel geadviseerde documenten, advertenties, familieverhalen, tijdgenoten ... zijn toegevoegd ? 

sprangers

De enige voorbeelden die ik heb is van

https://www.patronomia.com/nl/books/demo

Yolanda Lippens

Aan die demo's te zien, worden afbeeldingen niet geïntegreerd in de tekst, maar achterin het boek als bijlagen opgenomen. En een familieverhaal lijkt als 'voorwoord' te worden opgenomen, zonder foto's of documenten (zie pag.7 onderaan in de demo van Willem Alexander hoe knullig dat uitpakt). Dit verdient m.i. niet het predicaat 'prachtig'.

Voor wie alleen een kwartierstaat wil laten drukken, lijkt me zo'n patronomia boek een makkelijke oplossing. Maar als je je stamboom wilt opleuken (zoals je artikel voorstelt) met documenten e.d., dan zou ik een bedrijf zoeken dat aan 'printing on demand' doet. Dat kost wat meer moeite, maar dan krijg je ook een boek waarmee je écht kan aankomen op moederdag.

sprangers

De boeken worden vanaf een PDF gedrukt, dus het ligt er maar net aan hoe die wordt aangeleverd.

Helaas een gemiste kans van ze m.b.t. de demo's, maar daar heb ik geen invloed op.

Yolanda Lippens


vervallen

Wesley FokkensPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu