stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » 'Pasfoto's' bij "Voorouders (en nakomelingen)" niet altijd de juiste.


Profiel afbeelding

Hallo Bob,

Wellicht toont GO de foto's al wat langer maar ik ontdek het nu pas (vakantie). Wat een prachtige aanvulling. Het lijkt er echter op dat er een (willekeurige?) foto wordt gegenereerd uit het aantal foto's dat door mij bij die persoon is geplaatst. 

Niet altijd is het dan raak. Als moeder van Cartrinus   wordt Trijntje Koens correct genoemd, maar bij haar de pasfoto van een man. Is het wellicht mogelijk dat ik zelf kan kiezen welke foto ik als 'pasfoto'bij de desbetreffende persoon wil hebben?

Groet,

Wim

Omdat dit onderwerp in een andere draad is aangevinkt als "opgelost" plaats ik het hier nieuw.

Wim Hobers

Beste Wim,

Het "aanwijzen" van een afbeelding om te gebruiken als "hoofd foto" kan naar ik weet alleen in GensDataPro en Family Tree Builder.

Om bij publicaties met afbeeldingen toch een "hoofd foto" te tonen selecteert Genealogie Online een foto die "aan de persoon hangt". Genealogie Online analyseert de afbeelding (m.b.v. machine learning) om te bepalen wat er op de foto staat: een akte, krantenbericht, een gebouw, personen of één persoon. Alleen deze laatste categorie komt "in aanmerking" om een "hoofd foto" te worden. In uw voorbeeld komt denk ik de behoefte naar boven om toch ook handmatig (op Genealogie Online door de auteur) een keuze te maken...

Bob Coret


Beste Bob, Dat zou inderdaad heel fijn zijn. Ik vind de 'pasfoto' een prachtige aanwinst maar dan moet de foto inderdaad wel de desbetreffende persoon zijn. Heel benieuwd of dit te realiseren is. Zo niet dan graag de mogelijkheid om 'pasfoto' weg te filteren. Groet, Wim

Wim HobersPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu