stamboomforum

Forum logoFamilySearch » XMLs van familysearch met URLs van images

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Gelderland is nog wel te vinden via de beta server

op pilot en search.labs zag je fs:999 in de url, op de beta is dat fsrs/c999  Limburg heeft hetzelfde nummertje gehouden, Gelderland heeft een nieuw nummertje gekregen.

Ik heb niet gekeken of er nieuwe plaatsen tussen zitten en of de plaatsen dezelfde nummertjes hebben gehouden.

Jo Pol

Even verder gekeken. Ook de plaatsnamen hebben andere nummers gekregen. Ik heb niet uitgebreid genoeg gekeken of er plaatsen bijgekomen zijn, maar er zijn wel dubbele plaatsen samengevoegd.

Jo Pol

Ik ben bezig geweest om en web-app te maken die het makelijker maakt foto's te vinden (van de plaatsen die ik heb gedownload, een stuk of 10 uit de betuwe). Het idee is dat je zo iedere pagina een datum interval geeft, zo kun je altijd met maar 2 data per pagina uit de voeten (je kunt meerdere foto's selecteren per datum interval, zo kun je b.v. eerste beginnen met alle foto's van het jaar 1888 het interval 1888-01-01 - 1888-12-31 te geven, om dan later meer gedetaileerde data in te geven). Vaak weet ik de datum van b.v. een overlijden wel maar is het vreselijk om te zoeken op de FS paginas (overigens is het al veel beter om op deze manier er door te bladeren dan die flash applicatie van FS). Ik moet er alleen nog een zoek/browse functionaliteit aan toe voegen.

Zie hier de interface: http://awesomescreenshot.com/0121z4264

Gerrit van Doorn

Gerrit:

Ziet er goed uit. Heb je ook een link naar een life versie?

En heb je gekeken naar of gebruik gemaakt van

  • http://familie.jvkooten.info/fs/index.php
    De layout is wat minder dan de jouwe, maar iedereen die zich aanmeldt voor een wachtwoord kan daar zijn steentje bijdragen om datums (en andere details) in te voeren. Zips met thumbnails met de juiste bestandsnamen zijn ook welkom (of loop ik achter?)
  • http://code.google.com/p/fs-thumbs/
    Geen publieke web applicatie, maar wel iets om met layout te spelen, of te helpen met dowloaden.
    Je kunt eventueel lokaal je eigen presentatie samenstellen, met links naar FS en thumbnails van bijvoorbeeld Jerry's site (voor zolang hij de thumnails laat staan nadat een register volledig geindexeerd is) of links naar afbeeldingen die je zelf gedownload hebt.
    Kiik maar op de bijbehorende wiki voor de mogelijkheden.

PS

hoe/waarom is dit onderwerp eigenlijk verhuisd naar een ander subforum?

Jo Pol

Ik draai het nu nog op een oude laptop bij mij thuis hahaha. Ik zal proberen het over te zetten naar mijn bluehost account...als dat niet lukt zal ik het redirecten naar mijn laptopje lol

Gerrit van Doorn

Voor alsnog heb ik het niet voor elkaar gekregen de app op een host te installeren. Wie geintresseerd is in de volgende plaatsen kan contact met mij zoeken om toegang te krijgen (ik heb geen log-in systeem): 

Lienden, Aalst, Dodewaard, Echteld, Eck en Wiel, IJzendoorn, Kesteren, Lede en Oudewaard, Lienden, Maurik, Ochten, Opheusden, Tiel, Zoelen

PS. @Jo: Ik snap niet dat FS niet een tile based systeem heeft gebruikt zoals b.v.http://iipimage.sourceforge.net/ dit lijkt me toch een veel betere user experience dan die langzame downloads van ze. Ik ga het misschien eens uit proberen.

Gerrit van Doorn

Zie meer over dit onderwerp ook in subfora:

Index pagina's Family Search "search record pilot"

http://www.stamboomforum.nl/subfora/134/0/

gr.

Everardus

Everardus Rollema

> Ik snap niet dat FS niet een tile based systeem heeft gebruikt zoals

Ze zijn het nog volop aan het ontwikkelen, Ik zie steeds (kleine) verbeteringen op https://beta.familysearch.org/s/collection/list#collectionsWithImages=true&page=1&countryId=1927059 wie weet wat er nog komt.

Maar je kunt die vraag beter aan hun zelf stellen via de feed-back link. Hoe meer mensen dat doen, hoe groter de kans dat ze vroeg of laat luisteren.

Jo Pol

Jo heeft inderdaad een punt met haar opmerking

Maar je kunt die vraag beter aan hun zelf stellen via de feed-back link

We kunnen n.l. niet vanuit onze stoel FS beoordelen, hoe ze met het enorme project te werk gaan.

Het zullen beslist geen domme jongens zijn en ze willen graag van de gebruikers weten hoe hun bevindingen zijn.

Er zullen beslist nog vele wijzigingen worden doorgevoerd en we mogen blij zijn met alle informatie die we op ons scherm kunnen bekijken, ook al hebben we nog vele wensen.

Geduld is een schone zaak.

Rechtstreeks FS benaderen is en blijft de beste optie.

Dat geldt niet alleen voor FS, maar ook voor alle andere projecten, zoals b.v Genlias.

Gr.

Everardus

meer over FS ook in subfora:

Index pagina's Family Search "search record pilot"

http://www.stamboomforum.nl/subfora/134/0/

Everardus Rollema

Ik heb zelf iipimage uitgeprobeerd en dat werkt fantastisch! Een high resolution image streamed echt in een fractie je browser binnen. Het enige nadeel is dat soms de PTIF bestanden groter zijn dan het origineel (wat begrijpbaar is maar niet altijd het geval).

Gerrit van Doorn

Maar waar moet de server en/of de bestanden op de server aan voldoen? Is het mogelijk iipimage te laten werken met de bestanden op de FS-servers?

Jerry van Kooten

Nee. Je moet met b.v. imagemagick of vips een pyramid tiff maken van ieder plaatje (dit is een multi resolutie tif). Deze kan iipimage dan opserveren. Ik ben momenteel bezig met de conversie van de bestanden die ik heb, hopelijk heb ik genoeg ruimte lol. Dit is een uitprobeersel, ik kan moeilijk mijn data limiet overschrijden voor zoiets). Overigens zag ik net dat het geldersarchief ook iipimage gebruikt. Zie b.v. http://files.archieven.nl/iip/iipimageserver.fcgi?Zoomify=/tiles/37/1510/0124-TK57.tif/TileGroup0/0-0-0.jpg

Gerrit van Doorn

Beetje onzinnig om dat allemaal zelf te doen dan, denk je niet? Je kunt zelf maar een heel beperkt aantal afbeeldingen plaatsen.

Jerry van Kooten

Zie meer over dit onderwerp ook in subfora:

Index pagina's Family Search "search record pilot"

http://www.stamboomforum.nl/subfora/134/0/

gr.

Everardus

Everardus Rollema


Dat begrijp ik. Ik doe het ook alleen voor de beperkte set die ik heb. Het gebruikers gemak gaat er wel op vooruit. Het origineel kan nog steeds van FS gedownload worden.

Gerrit van DoornPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!