stamboomforum

Forum logoFora » FamilySearch » [OPGELOST] Familysearch

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Beste mensen,

Ik heb op Familysearch gegevens gevonden waarbij er verwezen wordt naar een microfiche of film. Weet iemand hoe ik aan de inhoud hiervan kan komen. Het gaat om het volgende fiche:

Indexing Project (Batch) Number:C39228-2

System Origin: Germany-EASy

Source Film Number: 1190504

Alvast bedankt

Jop


Planje

Beste Jop,

U moet het batch-number C39228-2 en het land Germany hier invullen:

http://www.familysearch.org/Eng/Search/frameset_search.asp?PAGE=igi/search_igi.asp

Het filmnummer en andere velden moet U niet invullen.

Als U dan op search klikt dan komt U in het doopboek van Darmstadt 1719-1723

josee thunissen

Je kunt films aanvragen bij centra voor familieonderzoek van de kerk van Jezus Christus van de heiligen der laatste dagen.

http://www.kerkvanjezuschristus.nl/genealogie/genealogisch-onderzoek/centra-voor-familiegeschiedenis.html

Ook via het Centraal bureau voor Genealogie is het mogelijk. Soms heeft het CBG  een film beschikbaar. Vaak moet een film worden aangevraagd via CBG of de centra voor familie onderzoek. De kosten bedragen ongeveer 6 euro en daarvoor wordt de film (vaak vanuit Salt Lake City) naar Nederland gestuurd, aan de aanvrager enkele maanden ter beschikking gesteld en weer terug gestuurd naar USA. Sommige films met gegevens uit Duitse DTB boeken worden soms niet uitgeleend of alleen uitgeleend aan leden van de kerk. Je kunt dat navragen bij de centra http://www.familysearch.org/eng/library/FHC/frameset_fhc.asp

Je krijgt geen film niet mee naar huis, maar in de centra en bij CBG zijn leesapparaten  beschikbaar.

 Het is dus dit Source Film Number: 1190504 dat je zoekt?

mvg-Ben

Ben Wegman

@ josee: dan krijg ik geen scan, maar een gedcom-file

@ ben: omslachtig wordt dat, maar bedankt. Het is inderdaad dat nummer dat ik zoek. Ik denk dat CBG het handigste is. Ik neem aan dat ik CBG een mail kan sturen en dat zij kunnen vertellen of het betreffende document beschikbaar is?

Planje

Beste Jop,

dit is geen gedcom maar een index op de film. De doop van de door U gezochte Friederich August Sitser (etc) is daarin niet vermeld zoals U kunt nagaan. Deze film bevat nl alleen dopen van meisjes. Hopelijk bespaar ik U daarmee een teleurstelling, als U deze film met veel moeite zou gaan bestellen.

josee thunissen

vreemd, via een andere ingang van FamilySearch heb ik op deze film wel Friederich August Zadler gevonden. Dit moet de persoon zijn die ik zoek. Zie deze link:

https://www.familysearch.org/search/recordDetails/show?uri=https://api.familysearch.org/records/pal:/MM9.1.r/ML28-RNX/p1

Planje

Het aanvrage is minder ingewikkeld als het lijkt. In de centra is men heel behulpzaam en als de film niet is uitgeleend ook vrij snel hier.

Maar als de film bij CBG beschikbaar is dan is dat zeker het handigste.

mvg-Ben

Ben Wegman

Beste Jop,

dat is de pilot (proefversie) van Family Search. Zie

https://wiki.familysearch.org/en/Germany_Births_and_Baptisms_%28FamilySearch_Historical_Records%29#Known_Issues_with_This_Collection


josee thunissen

Beste Josee,

Ik kan niet vinden dat dit probleem is gesignaleerd in het pilot project in het door jou genoemde artikel. Het vreemde is dat betreffende persoon juist niet te vinden op de originele site en wel op de pilot. Verwisseling van batchnummers wordt verder niet genoemd als probleem.

Het lijkt er op dat er iets fout is met de gegevens op de hoofdsite.

Maar als jij daar duidelijk over hebt dan is het zeer welkom, het zou zonde van de energie zijn als ik een film opvraagd en door worstel om tot de conclusie te komen dat er niets op staat dat voor mij van belang is.

Jop

Planje

Beste Jop,

ik heb daar verder net zo weinig kijk op als U, maar omdat de datum bekend is, zal het U denk ik wel snel lukken om te zien of de eventuele doop er wel op staat of niet. Ik hoop voor U van wel.

josee thunissen

@ Josee,

Het zal ongetwijfeld ergens bij de computerverwerking misgegaan zijn. Een film die selectief de dopen van meisjes bevat en niet van jongens lijkt me niet logisch. Wel kan een persoon bij de indexering alle meisjesnamen ver/bewerkt hebben. Maar de film bevat natuurlijk gewoon volledige bladzijden uit het kerkboek.

mvg-Ben

Ben Wegman


Dank je Ben, het leek me ook.

Planje
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!