stamboomforum

Forum logoFamilySearch » genver

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding
ligt aan mij of is genver vandaag veranderd zodat de akten bijna niet meer te printen zijn vanuit full screen met de mogelijkheid van een print selectie.Heb ook niet meer de vergrotings mogelijkheid rechtsonder.

adriaan

Hallo Adriaan,

Genver is alleen maar een doorgeefluik voor Familysearch. De wijzigingen zijn dus aangebracht door Familysearch.

Vandaar ook deze melding op Genver:

FamilySearch heeft vanavond 13 sep. WEER wat gewijzigd onder de motorkap; het probleem is mij duidelijk; alleen nog het probleem oplossen.
Wordt hard aan gewerkt. Gebruik bij de eerste image het pijltje naar de volgende image.

De full screen mogelijkheid met de optie een selectie te maken heb ik nooit gebruikt, maar de zoom-functie is verhuisd naar de balk boven de afbeeldingen. En de save knop naar rechts op die balk.

Ria Hendriks

Ria,

Hartelijk dank voor de geruststelling, dacht even dat het aan mijn computer kennis lag.

Wachten nu maar op de kennis van anderen tot het weer een beetje bruikbeer is.

Printen van aktes klein of full screen is een ramp Jammer.

adriaan

Adriaan,

Je kunt een akte toch eerst opslaan op je eigen computer. Dan kun je ermee doen wat je wil, dus bijsnijden zodat alleen dat jij interessant vindt, e.d. En ook afdrukken.

mirjam van rooijen

Ik sla ze gewoon eerst op, en dan knip ik de akte uit die ik nodig heb. Is dat niet handiger?

Bert de Jong

Ben je me weer voor.

Bert de Jong

Gek maar als ik dat wil doen dan krijg ik een akte op briefkaart fomaat en als ik dan leesbaar wil maken zijn alle letters gespikkeld en bijna onleesbaar geworden. Daarom was ik zo blij met de print mogelijkheid in de full screen mode. Maar helaas !!

adriaan

@Adriaan

als je bij FS (evt via de links van Genver) een pagina op je scherm ziet

ziet er vlak boven de afbeelding een zwarte balk

in die balk staat rechts "save" en "print"

als je op Save klikt dan is de getoonde pagina op te slaan op je PC (in JPG-formaat)

die JPG kun je openen met elk teken- of fotobewerk-programma

(zojuist getest in Firefox en IE6)

grtn

Jan_K.

Vreemd, ik druk gewoon op het knopje "save" en dan hernoem ik het bestand (niet vergeten er .jpg achter te zetten!!!) en sla het op.

Maar ik merk dat er (sinds gisteren?) iets is veranderd. Maar ook nu gewoon de knop "save" klikken (rechts boven, naast print) en dan komt er een pop-up, gewoon opslaan aanklikken, eventueel "opslaan als", eventurrel bestand hernoemen, en klaar is Kees.

Ik beide gevallen kan ik inzoomen tot op woord, zonder dat het onleesbaar wordt.

Bert de Jong

Bert,

Als een zeur van 80 wil ik toch graag weten in welk tekenprogramma dat wel lukt.

Vast bedankt.

adriaan

Geen zeur hoor! Ik doe ook maar net alsof ik er verstand van heb. Het inzoomen, zou gewoon met Window Viewer moeten kunnen. Voor het bijknippen van de foto's gebruik ik zelf het programma PICASA (gratis te downloaden) maar dat kan ook met windows PAINT (kan ikzelf niet mee overweg) of met eender welk fotobewerk programma.

Bert de Jong


Als het alleen om het bijsnijden gaat, vind ik Microsoft Office Picture Manager wel erg gemakkelijk. Maar ik weet niet of het in elk Microsoft programma meegeleverd is.

Klik in je map met de rechtermuisknop op een afbeelding en klik dan iets boven het midden op 'Openen met'. Dan krijg je een rijtje met programma's.

Als MOPM erbij zit, dan kun je die kiezen. In dat programma kun je bovenin op foto bewerken klikken. En dan rechts op bijsnijden.

Hoewel ik veel foto's upload in gmail met Picasa, heb ik Picasa zelf niet op de computer. Ik vind het erg vervelend, dat Picasa onmiddellijk al je afbeeldingen en foto's begint te zoeken, zodra je het op je computer installeert.

Wat ook een prettig programma is, vooral als je wat meer moet doen met een afbeelding, is Paint.Net. Dit is gratis te downloaden.

mirjam van rooijenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!