stamboomforum

Forum logoFora » FamilySearch » Verwijderde nummering in online scans van FamSearch

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Hoewel ik van de meeste personen in mijn genealogie de ondersteunende informatie reeds in bezit heb, is het mij bij controle opgevallen dat in ieder geval bij de geboorte-informatie van Zwolle en Groningen in de periode 1825 tot 1835 de nummering van de akten ontbreekt. Dat wil zeggen dat de originele kopieën die ik heb duidelijk het aktenummer dragen en dat die op de FamSearch films ontbreekt.

Is iemand anders dat ook opgevallen en heeft iemand een verklaring voor dit phenomeen?

Jaap

Zie  http://home.kabelfoon.nl/~quetzal8/hulp/JLJ%20Jouai%20geb%201830.jpg

Het nummer 252 komt niet op de FamSearch scans voor.

Jaap J. van Veen

Er werden altijd twee registraties gemaakt van de burgerlijke stand. Volgens mij ging er 1 naar de provincie en bleef er 1 bij de gemeente. Ik neem aan dat familysearch de films heeft gemaakt van de boeken die zich in het provinciale archief bevonden. Mogelijk heb jij zelf kopieen uit het gemeentearchief.  

Dat verklaart mogelijk het verschil.

mvg-Ben

Ben Wegman

Beste Jaap,

Diegene, die voor de Mormonen de verfilming deden, werden verplicht om zoveel opnames per week te maken.

Lag iets niet op zijn plaats, jammer dan daar kunnen wij als verfilmers niet op wachten. Daarbij ook nog dat niet ieder verfilmer even nauwkeurig werkte. Vergis je het is een zeer monotone handeling, die je continu moet verrichten.

Aan de zijde van de Rijksarchieven was er in die tijd ook geen voldoende personeel beschikbaar om deze controle vooraf te verrrichten.

Zit er een lacune, dan heb je pech. Soms bied het gemeentelijk exemplaar uitkomst. Het kan ook zijn dat de verfilming bij de rijksarchieven op nieuw is gedaan en intern wel beschikbaar is. Bij de verfilming was je dus afhankelijk van archiefmateriaal alsmede de volgorde, die daarin aanwezig was. Groeten van Terkos

Terkos


Ik had zelf ook aan die mogelijkheid gedacht, maar de twee documenten zijn identiek. Wel is waar is het document van FamSearch van een veel slechtere kwaliteit, het kleurloze stempel is niet waarneembaar, het zou dus een kopie van het (provinciale) kopie kunnen zijn.

Wat mij echter wel opvalt is dat het getal 252 op een moderne manier geschreven is. Ik denk dat dit nummer later (recent) is toegevoegd om de documenten te kunnen indexeren ten behoeve van b.v. Genlias.

Voorlopig houd ik het daar maar op, tenzij er iemand nog met betere informatie komt.

Met dank voor de reacties,

Jaap

Jaap J. van Veen
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!